„Plagiatorul“ - Reacţia lui Băsescu la acuzaţiile lui Ponta. Cum explică preşedintele povestea terenului cumpărat de fiica sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a postat pe pagina de Facebook „Alături de Preşedintele Nostru“o explicaţie a achiziţionării de către fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, a unui teren agricol de circa 290 de hectare, în judeţul Călăraşi, împreună cu scenariul pe care şeful statului reclamă că-l aplică prim-ministrul Ponta împreună cu Dan Voiculescu pentru a-l discredita.

Vă prezentăm, în continuare, mesajul integral al preşedintelui Băsescu

„Înscenarea lui Sorin Roşca-Stănescu a eşuat, filmul manipulării continuă! Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta împreună cu trustul turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu a încercat implicarea familiei mele într-un nou fals scandal.

Iată faptele care dovedesc manipularea grosolană:

Realitatea în fapte

• 26 martie 2013: Un cetăţean îl informează pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, prin Memoriul nr. 15 C/679/P/2013 că, în anul 2012, a depus o plangere penală în care reclama fraude în cazul unor retrocedări pe raza judeţului Calaraşi de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea.
• 12 mai 2013: Corpul de control al ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale îl informează pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, că, pe raza judeţului Călăraşi, se desfăşoară o anchetă a DNA, începută în 2012, care verifică mai multe retrocedări de terenuri şi care vizează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea.

Deci prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a minţit când a afirmat că un procuror, Lucian Papici, este implicat în cercetarea tranzacţiei fiicei mele Ioana Băsescu. Prim-ministrul plagiator şi mincinos a mai minţit încă o dată: DNA desfăşura o anchetă în judeţul Călăraşi dinainte cu un an ca fiica mea Ioana Băsescu să cumpere un teren în acelaşi judeţ.

• 9 septembrie 2013: Fiica mea Ioana Băsescu semnează un contract de credit pentru investiţii imobliare, aprobat, în data de 6 septembrie 2013, de board-ul CEC Bank pe baza analizei dosarului.
• 9 septembrie 2013: Ioana Băsescu încheie contractul de vânzare-cumpărare a terenului de 291 de hectare din Călăraşi cumpărat de la o persoană privată. Terenul cumpărat nu a făcut parte din proprietatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea (adică acele terenuri anchetate de către DNA). Este evident că prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, care primise şi raportul Corpului de control al prim-ministrului în data de 26 martie 2013, ştia acest lucru. Plata făcută de fiica mea a fost făcută exclusiv prin cont bancar, ceea ce înseamnă că acesta este supus controlului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Afirmaţia prim-ministrului Victor-Viorel Ponta că s-a plătit cash este o nouă minciună.

Începe manipularea la televiziunea Varanului!

• 7 noiembrie 2013: Antena 3, postul de casă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, începe manipularea publică; apare prima ştire despre tranzacţia imobiliară realizată de Ioana Băsescu.
• 8 noiembrie 2013: Pentru a face o conexiune între tranzacţia Ioanei Băsescu şi ancheta penală deschisă de DNA în 2012 cu privire la nişte terenuri ale Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea din judeţul Călăraşi prim-ministrul Victor-Viorel Ponta trimite Corpul de control al prim-ministrului să verifice situaţia despre care ştia, încă din luna martie, că nu are nicio legătură cu achiziţia făcută de fiica mea Ioana Băsescu.
• 10 noiembrie 2013: Postul de casă al Plagiatorului, Antena 3, prezintă o corespondenţă între DNA şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) din 23 mai 2013 insinuând că un procuror al DNA a făcut un serviciu privat Ioanei Băsescu prin verificarea terenului din judeţul Călăraşi care urma a fi cumpărat. Oare cum putea un procuror să facă acest serviciu când terenul a fost scos la vânzare în luna septembrie 2013, odată cu terminarea recoltării, iar ancheta se derula deja din 2012?
• 12 noiembrie 2013: Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, prezent unde altundeva dacă nu la postul de casă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, Antena 3, a acuzat şi el respectivul procuror DNA că a făcut un serviciu privat Ioanei Băsescu, deşi avea toate informaţiile legate de ancheta DNA şi anume faptul că ea a fost declanşată încă de anul trecut şi că nu are nicio legătură cu terenul care a fost cumpărat de Ioana Băsescu.
• 13 noiembrie 2013, dimineaţa: Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta cere o comisie parlamentară de anchetă pentru investigarea acestui caz pe care el împreună cu turnătorul dovedit Dan F. Voiculescu l-a fabricat în ultimele zile; copreşedintele USL Crin Antonescu a declarat că este de acord cu înfiinţarea acestei comisii parlamentare de anchetă; la câteva minute după anunţul public al prim-ministrului Victor-Viorel Ponta preşedintele ANRP a declarat că procurorul DNA nu i-a cerut să verifice anumite terenuri din judeţul Călăraşi, că i-a cerut un punct de vedere faţă de transferul unor terenuri de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea către mai multe primării şi că DNA a acţionat legal.
• 13 noiembrie 2013, seara: Copreşedintele USL Crin Antonescu s-a răzgândit şi a spus că, date fiind declaraţiile preşedintelui ANRP, nu mai vede necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă. La puţin timp după aceasta, văzând că manipularea a eşuat şi că nu mai este susţinut nici de tovarăşul de drum Crin Antonescu, prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a ieşit la tribuna Guvernului României, alături de ministrul Finanţelor Publice Daniel Chiţoiu şi, în complicitate cu un jurnalist al postului Antena 3, a denaturat sensul unei discuţii pe care am avut-o cu ministrul Daniel Chiţoiu în data de 17 octombrie 2013 – adică o discuţie avută la 40 de zile după ce fiica mea a luat creditul. Atunci l-am avertizat pe ministrul Daniel Chiţoiu că, dacă va întrerupe mandatul legal al preşedintelui CEC Bank, care durează până în 2014, pentru a-l înlocui, pe criterii politice, cu un protejat politic, va crea neîncredere în cea mai mare bancă deţinută de statul român şi mari suspiciuni vizavi de sistemul bancar românesc (având în vedere că actualul preşedinte al CEC Bank este şi preşedinte al Colegiului Director al Asociaţiei Române a Băncilor). Este evident pentru oricine vrea să înţeleagă că nu creditul a fost motivul telefonului, ci nevoia de protejare, în conformitate cu prerogativele mele constituţionale, de ingerinţa politicului în acest caz. Falsificarea adevărului de către prim-ministrul Victor-Viorel Ponta şi de ministrul Finanţelor Publice Daniel Chiţoiu că avertismentul făcut de mine ar avea legătură cu creditul fiicei mele nu are niciun fel de acoperire în realitate pentru că acel credit fusese acordat deja de 40 de zile. Am avut în vedere obligaţia mea constituţională de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice (Art. 80 alin [2] din Constituţia României), dar şi experienţa ultimilor doi ani de politizare ale unor instituţii precum EximBank, C.N. Loteria Română, CFR Marfă, CFR SA, Complexul Energetic «Oltenia», NuclearElectrica, Transgaz, Romgaz, Poşta Română, Transelectrica, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Am mai transmis aceste avertismente şi în alte cazuri de înlocuiri pe criterii politice care riscau să decredibilizeze societăţi de stat şi autorităţi publice.

Acest tip de manipulare al trustului de presă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, ca şi cele ale colegului său turnător, de asemenea, dovedit, Sorin Roşca-Stănescu, au ca scop discreditarea mea, dar şi ascunderea realităţii că USL a minţit în campania electorală şi că sunt incapabili să îndeplinească promisiunile deşănţate pe care le-au făcut românilor.

Traian Băsescu

Pe aceeaşi temă:

Fiica preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat 300 de hectare de teren agricol în comuna Nana

Băsescu: Nu a existat nicio legătură între tranzacţia făcută de Ioana şi procurorul Papici. Ponta, vino să discutăm noi doi!

Ponta: În ce bază legală sună Băsescu procurorii ? Poate ştie CSM

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite