Piedone, după respingerea candidaturii de către Tribunalul Bucureşti: „Strâng din nou semnături, merg până la capăt!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Cristian Popescu-Piedone, a cărui candidatură pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4 a fost respinsă marţi de către Tribunalul Bucureşti, a anunţat, pe o reţea de socializare, că nu renunţă la candidatură, vrând să demareze o nouă campanie de strângere de semnături de susţinere a candidaturii sale.

”Văd că se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opţiuni: să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecăţii dumneavoastră, la vot, pe 5 iunie”, a scris Cristian Popescu-Piedone pe Facebook.

Fostul primar al sectorului 4 le mulţumeşte celor care l-au susţinut până acum şi anunţă că va începe o nouă campanie de strângere de semnături. ”Poate aşa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregătesc cei care vor puterea cu orice preţ!”, crede Piedone.

El va anunţa în curând unde va fi prezent în campanie de strângere a semnăturilor în sprijinul candidaturii sale.

”Va dura până în ultima zi de campanie şi aşa vor vedea cu toţii că semnaturile sunt autentice. Cer şi televiziunilor, dacă vor şi sunt interesate, să transmită live tot procesul pentru a observa pas cu pas că este o procedură corectă şi transparentă. Aveţi încredere, merg până la capăt!”, a mai spus Cristian Popescu-Piedone.

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la funcţia de primar al Sectorului 4, decizia fiind definitivă.

Instanţa a admis apelul formulat de avocatul Gheorghe Piperea la decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Tribunalul Bucureşti "respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate", se arată în hotărâre, care este definitivă.

"Sunt suprins şi trebuie să recunosc că, uneori, justiţia face dreptate în România. Stau în sectorul 4 şi trec de două ori pe zi pe lângă Colectiv. Cei de la Tribunalul Bucureşti s-au uitat peste semnăturile depuse pe Piedone. Aparent sunt în regulă, dar, prin sondaj, se observă că se repetă acelaşi stil de semnătură. Cred că pe asta a mers judecătorul", a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru News.ro.

El a adăugat că Piedone a fost condamnat moral de cei 35.000 de oameni care au ieşit în stradă dupa tragedia de la Colectiv.

"Mai este o problemă de incompatibilitate. Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în proces şi a cerut 100 milioane de euro daune morale. Dacă ar fi putut participa la alegeri, Piedone ar fi câştigat. Era pârât şi incompatibil, lucru absurd, ar fi trebuit să dea socoteală pentru această sumă", a mai spus Gheorghe Piperea.

Duminică, Judecătoria Sector 4 respinsese cele zece contestaţii, majoritatea ale victimelor din Colectiv, faţă de candidatura lui Cristian Popescu Piedone ca independent la alegerile locale din iunie, hotărând ca fostul edil să rămână în cursa pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4. 

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 susţineau, în motivarea sentinţei, că nu poate fi cenzurată candidatura lui Piedone din motive de moralitate, ci doar dacă există condiţii obiective.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 şi până la demisia din noiembrie 2015. Atât în 2008, cât şi în 2012 a candidat ca membru PC. El a mai fost şi membru UNPR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite