Petre Daea, nostalgic: Când aveam îndemânarea creionului, îmi puneam gândurile pe hârtie. Acum îmi pun sufletul pe pământul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Daea, ministrul Agriculturii
Petre Daea, ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, într-un interviu pentru Agerpres, despre perioada în care „avea îndemânarea creionului” şi reuşea să „îşi pună gândurile pe hârtie”. Acesta spune cu nostalgie că „a scrie înseamnă a-ţi pune sufletul pe hârtie” doar că, în prezent, mai are timp doar pentru a-şi pune „sufletul pe pământul României”.

Petre Daea a povestit, într-un interviu recent, despre cum obişnuia să îşi aştearnă gândurile pe hârtie pe vremea când „avea îndemânarea creionului” şi anunţă că acum o mai are doar „pe cea a stiloului, a pixului”. Ministrul Agriculturii a declarat că scrie de fiecare dată cu drag, dar că nu mai dispune de timpul necesar pentru a-şi aşterne sufletul pe hârtie. Alege, în schimb, să „îşi pună sufletul pe pământul României”.

„Nu ştiu ceea ce aş putea să fac. Când aveam îndemânarea creionului, pentru că acum o am doar pe cea a stiloului, a pixului, dar atunci când mă aşezam pe colţul unei mese sau pe o butură puteam să îmi pun gândurile pe hârtie şi scriam ce puteam, ce mintea îmi producea, la un moment dat şi mă gândeam uneori dacă eu am fost acela care a scris, pentru că nu îmi recunoşteam poziţia. Nu pentru că ea e o poziţie deviantă. Sub nicio formă, ci este doar o interpretare a momentului pe care eu am simţit-o în explozia mea interioară aşa şi apoi, gustând de-a lungul vremii, mi-am dat seama că prin sită s-au mai făcut găuri şi nu aş putea reţine atât de mult cât am reţinut la momentul respectiv. A scrie înseamnă aţi pune sufletul pe hârtie. O fac cu mare drag, dar acum pun sufletul pe pământul României”, a explicat Petre Daea pentru Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite