Petre Daea a inaugurat un laborator de testare a lânii: O podoabă frumoasă. Cândva era gaj la bancă

Petre Daea a inaugurat un laborator de testare a lânii: O podoabă frumoasă. Cândva era gaj la bancă

Petre Daea

Mministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent, sâmbătă, la Iaşi, unde a inaugurat un laborator de testare a lânii, analizele urmând să fie realizate pe aparate care nu au mai fost folosite de la începtutul anilor `90

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat ce este lâna, dacă oaia este „statuie vie”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă la Iaşi, că lâna este „o podoabă frumoasă”, iar cândva putea reprezenta, pentru cei care deţineau cantităţi importante, „gaj la bancă”, potrivit Mediafax

Daea a participat şi la o testare a unui fir de lână, demonstraţia pregătită pentru ministru eşuând deoarece, după ce a fost recoltat un fir de lână de la o oaie, în momentul testării, unul dintre aparate nu a pornit.

Potrivit ministrului Agriculturii, la nivelul ţării se produc aproximativ 36.000 de tone de lână, iar aproape 32 de mii de producători s-au înscris la programul prin care Guvernul oferă 1 leu/kg de lână. Pentru a veni în sprijinul producătorilor urmează să se deschidă şi centre de prelucrare şi valorificare a lânii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: