Petiţia lansată de PNŢCD pentru fostul Principe Nicolae a strâns mai puţin de  800 de semnături. Mesajele monarhiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul Principe al României, Nicolae FOTO Adevărul
Fostul Principe al României, Nicolae FOTO Adevărul

Petiţia online „Dorim ca Prinţul Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală“ a adunat în prima zi de la lansare 769 de semnături şi 115 mesaje, cele mai multe fiind critice la adresa Regelui Mihai, în urma deciziei de a-l dezmoşteni pe nepotul său Nicolae.

PNŢCD, partid care şi-a fixat ca deziderat restaurarea monarhiei, a lansat, joi, petiţia online „Dorim ca Prinţul Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României“, care are scopul de a-l sensibiliza pe Regele Mihai, astfel încât să revină asupra deciziei de a-i retrage titlul de principe nepotului său Nicolae, hotărâre care i-a nemulţumit pe regalişti. Petiţia a strâns aproape 800 de semnături într-o zi, iar semnatarii, cei mai mulţi adepţi ai monarhiei, dezaprobă decizia luată de Regele Mihai, arătând că Nicolae este iubit de regalişti.

„L-am întâlnit pe Alteţa Sa Regală Principele Nicolae la Sibiu în Piaţa Mare cu ocazia proiectului „Cărţile copilăriei pe bicicleta“. Deşi era obosit a vorbit foarte frumos cu sibienii care l-au aşteptat în piaţă. Erau mulţi copii cărora le-a pus o întrebare, aceeaşi pentru toţi: Ce carte ai citit ultima dată? Fetiţa din faţa mea era aşa de emoţionată că nu îşi amintea nici un titlu, dar când i-am vorbit de "Micul Prinţ" mi-a spus ca "profa de franceză" a vrut s-o citească neapărat! Chiar a citit-o! S-a dus în faţă ,a repetat povestea asta si,a primit o bicicletă! Şi cărţi noi! La Sibiu, Principele Nicolae a făcut şi o donaţie importantă de carte - de la Editura Curtea Veche.. la Scoala nr.4 din Sibiu. M-a impresionat naturaleţea cu care Principele Nicolae a vorbit cu viceprimăriţa,cu alte oficialităţi, cu copiii. A făcut fotografii cu toată lumea din Piaţa Mare a Sibiului, cu toţi cei care au dorit acest lucru. Doresc din toată inima  să rămână Alteţa Sa Regala Principele Nicolae al României!“, este doar unul din cele puţin peste 100 de comentarii.

Semnatarul petiţiei, de profesie teolog şi poet, a scris şi o poezie dedicată fostului Principe Nicolae.
Afise
deconcertante
mă izbesc în ochi
cum să fac să le aranjez numai spre nord
Micul Prinţ a plecat în exil!
A murit visul!
afise...
dintr-un metafizic
şi
halucinant
horoscop.

Un alt simpatizant al fostului Principe Nicolae arată că acesta este singurul care poate readuce ideea de monarhie în România. „Având în vedere vârsta regelui cat şi a prinţesei Margareta Prinţul Nicolae este singurul moştenitor. Altfel chiar nu mai avem cum să fim o monarhie. Este tânăr şi este normal să vadă şi el cum se distrează cei de varsta lui. Nu a făcut ceva aşa rău sau ieşit din comun“, se aată în alt mesaj.

„Retragerea de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a titlurilor de Alteţă Regală şi Principe al României, precum şi a desemnării la succesiunea dinastică Prinţului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhiştilor, in rândul cărora Prinţul se bucură de o largă simpatie. Prin această Petiţie, deschisă de către PNŢCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestăţii Sale, pentru reanalizarea şi revenirea asupra deciziei luate. Tocmai acum, când nădejdea în monarhia constituţională a crescut într-un val fără precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesară, pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor“, se arată în conţinutul petiţiei lansate de PNŢCD.

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, îi invită pe toţi monarhiştii, care îşi doresc revenirea Principelui Nicolae, să semneze această Petiţie. „Pentru PNŢCD şi monarhişti chestiunea Casei Regale a României a fost şi este o chestiune a ţării şi a statului, nu doar o chestiune istorică, de ordin intern a partidului sau o chestiune internă a Casei Regale. Petiţia online pe care am deschis-o, ca un adevărat recurs în faţa Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, reprezintă o acţiune civică şi politică de cea mai înaltă responsabilitate, în numele cauzei naţionale. Este nevoie de solidaritate şi înţelepciune, de aceea vă solicit, tuturor, implicarea în acest demers, pentru a reveni pe făgaşul dorit“, a scris Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD.

Regele Mihai a decis să-l dezmoştenească pe nepotul său Nicolae în urma unei întâlniri la reşedinţa din Elveţia la care au participat membrii Consiliului Regal – Principele Radu, Ioan Luca Vlad, consilierul şi avocatul Casei Regale, Mihnea Constantinescu, fost consilier al premierilor Petre Roman, Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu. Familia Regala a publicat fotografii care îl arată pe Regele Mihai alături de sfătuitorii săi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite