Peste un milion de români vor primi măşti gratis. Orban: Parlamentul ne-a complicat existenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în debutul şedinţei de guvern, că executivul va adopta o Ordonanţă prin care este stabilit mecanismul prin care persoanele defavorizate vor primi măşti gratis. Bugetul alocat de Ministerul Sănătăţii este de 150 de milioane de lei.

Guvernul va distribui gratuit măşti de protecţie persoanelor defavorizate, a decis miercuri Parlamentul ca amendament la HG privind instituirea stării de alertă. Astfel, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia autorităţilor locale necesarul de măşti.

„Hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existenţa parlamentul pentru că distribuirea de măsti către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii si Poştă, dar, în baza hotărârii a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătăţii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că are pregătită Ordonanţa de Urgenţă prin care o sumă de 150 de milioane de lei este alocată pentru achiziţionare măştilor. De asemenea, conform datelor centralizate de guvern, 1,1 milioane de români ar urma să primească măşti gratis.

„Ministerul Muncii să se uite cu mare atenţie să nu omitem vreo categorie”, a transmis premierul, în şedinţa de Guvern.

Conform procedurii, ministerul Sănătăţii primeşte datele centralizate de la administraţiile locale cu necesarul de măşti, după care, prin Direcţiile de Sănătate Publică va distribui numărul necesar de măşti de protecţie.

„Trebuie operaţionalizată cu viteză maximă”, a mai spus Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite