Peste 26.000 de probleme semnalate de bucureşteni pe site-ul lansat de Nicuşor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan şi Gabriela Firea se luptă pentru fotoliul de primar
Nicuşor Dan şi Gabriela Firea se luptă pentru fotoliul de primar

Lipsa apei calde şi prezenţa gunoaielor sunt doar două dintre problemele grave semnalate de locuitorii Capitalei pe site-ul bucurestiumilit.ro. Platforma online a fost lansată de Nicuşor Dan, candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, şi a strâns în mai puţin de 10 zile peste 26 de mii de probleme semnalate din partea bucureştenilor.

Una dintre problemele semnalate de locuitorii Capitalei este lipsa apei calde. ”Blocul 1 Titan de pe bd Basarabia 208 A a avut mereu parte de avarii în ceea ce priveşte lipsa apei calde (timp de o lună şi jumătate ne-am spălat la lighean), dar şi cu termoficarea pe perioada rece”, este mesajul unul bucureştean revoltat, care arată şi că autorităţile nu îşi recunosc propria responsabilitate în gestionarea acestei probleme. ”Nimeni nu recunoaşte că se opreşte robinetul de la punctul termic – mizerie, mizerie, mizerie”, este concluzia acestuia. Aceiaşi problemă este semnalată de locuitorii din toate sectoarele Bucureştiului. ”Ghencea – 60% din luna august 2020 nu am avut apă caldă”, ”Am stat şi 5 zile fără apă caldă, neanunţaţi”, sună alte două mesaje.

Gunoaiele, o problemă de care nimeni nu răspunde

O altă problemă sufocantă este cea a gunoaielor. Aceasta este generatoarea unui întreg lanţ de umilinţe din partea unor instituţii care preferă să-şi paseze responsabilitate. ”Am făcut sesizare la Poliţie. În van. Nu am primit niciun răspuns, darămite rezolvarea problemei” este mesajul unui bucureştean.

Opinia acestuia este susţinută şi de alţi locuitori ai Capitalei. ”Dar gunoaiele ne sufocă. Firmele subcontractante nu răspund la telefoane”, este mesajul unui locuitor din sectorul 3. ”Măturătorii trec nepăsători pe lângă gunoaie, maşinile de spălat strada ”curăţă” cu viteza de 30-40 km/h”, sună un alt reproş în adresa firmelor de salubritate şi a autorităţilor de sector.

Nicuşor Dan: Vrem să dăm o imagine reală a Bucureştiului

Candidatul PNL şi USR-PLUS a spus că site-ul bucureştiumilit.ro este un instrument prin care încearcă să centralizeze de la cetăţeni problemele reale ale Capitalei, pentru a le rezolva atunci când va fi ales în funcţia de Primar General.

„Pentru că primarul în funcţie prezintă bucureştenilor o realitate contrafăcută, pe banii noştri, zeci de milioane, am decis să lansăm un site care se numeşte bucurestiumilit.ro unde invităm bucureştenii să spună ei înşişi cum văd oraşul, să semnaleze toate problemele pe care le văd, probleme punctuale şi probleme de structură. Rezultatul va fi că, în momentul în care vom merge la Primărie, din acele probleme punctuale vom face un dosar pentru a le rezolva. Şi mai important, vrem să dăm în această campanie electorală o imagine reală a Bucureştiului, aşa cum îl văd cetăţenii”, a declarat Nicuşor Dan, în conferinţa de presă în care a lansat site-ul. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite