Pentru că am râs de domnul Daea, azi fermierii plâng

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Daea FOTO gov.ro
Petre Daea FOTO gov.ro

Părea simpatic domnul Daea cu glumele lui, nu? Când era să „facem 12 milioane de plăpumi din lâna oilor“, când s-a lăsat udat de stropitoare sau când alerga vesel ca un hamster prin porumb. Vesel şi incompetent, dar asta nu se vedea atunci.

Când şi-a angajat fiica la minister a mai părut şi oleacă ticălos, dar s-a trecut repejor peste asta, pentru că, nu-i aşa, era simpatic, din popor şi din topor, nu era ursuz ca tehnocraţii.

Acum nu suferă oaia, ci ţăranii dintr-un sfert de ţară care plâng după porcii luaţi cu japca din bătătură şi arşi pentru că simpaticul dom' Daea a scăpat de sub control o molimă pentru care avea leac dacă procedurile din HG 830/2016 erau respectate la linie. Dar de ce să respecte domnul Daea o procedură a tehnocraţilor, când avea de făcut glume antisemite ca să pară nu doar simpatic, ci şi empatic cu porcii, în mintea lui?

Mai plâng şi oamenii rămaşi şomeri de prin abatoarele ţării, că porcii azi se ard, nu se mai procesează nimic. O să plângă şi bugetul de stat, că nu vom mai exporta câţiva ani buni carne de porc.

Dar domnul Daea e simpatic, nu competent. Simpatic şi ticălos.

Acum a semnat pe şest un ordin prin care suprafeţele cultivate cu porumb din focarele de pestă porcină vor fi arse. Porumbul ăla prin care domnul Daea ţopăia vesel anul trecut, ştiţi clipul video, că am râs cu toţii.

Pentru că domnul Daea a fost simpatic şi am râs, azi fermierii plâng. Iar noi vom plăti despăgubiri. Că, nu-i aşa, tot comunistul se pricepe la agricultură. Şi la oi. Şi la orice, dar să nu vină molima fără să anunţe! Să sune la sonerie, să intre pe uşa din faţă.

PSD, luaţi-l de-acolo pe Daea şi spalaţi-vă pe cap cu glumele lui, puneţi repede un ministru competent, până nu distruge toată agricultura!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite