Pentru PSD, timpul nu mai are răbdare!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simptomatică pentru esenţa puterii actuale, pentru caracterul său opac, complet nereformabil, pentru incapacitatea membrilor guvernului condus de doamna Viorica Dăncilă, ca şi pentru aceea a conducerii PSD de a înţelege ceea ce doreşte cu adevărat electoratul, de a trage un set de minime învăţăminte din mesajul alegerilor europarlamentare din 26 mai, mi se pare atitudinea din cursul zilei de marţi 6 august, a d-lui Mihai Fifor.

Şi el, ca şi doamna Dăncilă un fel de 3X1. Şi secretar general al PSD, şi vicepremier, şi ministru interimar de Interne.

Întrebat de ziariştii prezenţi în faţa Ministerului pe care acum îl păstoreşte ce părere are despre legătura deja dovedită, legătură pe care el însuşi o recunoscuse cu doar câteva zile înainte printr-o postare pe o reţea socială, dintre capii lumii interlope şi şefii Poliţiei din Caracal, dl. Fifor i-a răspuns, fără să îi tremure vocea, fără să i se mişte muşchii feţei, ziaristului în cauză că nu ştie despre ce vorbeşte acesta. Sfânta mare neruşinare pesedistă s-a mai arătat o dată în toată splendoarea ei.

A devenit astfel mai evident ca niciodată că d-lui Fifor nici prin gând nu-i trece să reformeze cu adevărat Ministerul de Interne. Nici vorba ca acesta să vrea să îndepărteze de acolo mizeria urât mirositoare. Mizerie care nu este apanajul exclusiv al „organelor“ din judeţul Olt sau din oraşul Caracal. Din punctul acesta de vedere, cred că are perfectă dreptate dl. Alexandru Cumpănaşu atunci când susţine că astfel de legături primejdioase, teoretic interzise, între oamenii plătiţi regeşte pentru a veghea la apărarea legii şi cei al căror rost în viaţă este acela de a o încălca zilnic, ar putea fi specifice întregii Românii.

Dl. Fifor a preluat şefia Ministerului de Interne doar spre a face un simulacru de curăţenie menit să astupe gura lumii şi a ascunde nelegiuirile care se ascund acolo din ordinul sau cu binecuvântarea PSD. Două-trei schimbări de personal, îndepărtarea din funcţii a interimarilor numiţi de fostul ministru cu veleităţi penale Carmen Dan şi înlocuirea lor cu alţi interimari, fideli şi „garantaţi“ de cei aflaţi acum la vârfurile guvernului şi ale PSD-ului. În bună parte unii şi aceiaşi. Inşi care înainte de 27 mai fuseseră slujitori fideli ai astăzi puşcăriaşului Liviu Nicolae Dragnea. Printre ei chiar tripleta aflată azi la conducerea PSD. Troica Viorica Vasilica Dăncilă, Eugen Orlando Teodorovici, Mihai Fifor.

Tot marţi, 6 august, dl. Mihai Fifor a mai comis o faptă care arată că este inutil să ne punem vreo speranţă în PSD şi guvernarea d-nei Dăncilă. L-a renumit în funcţia de şef al Jandarmeriei Capitalei pe dl. Sebastian Cucoş. Un om cu trecut,dar şi cu dosar penal. Acelaşi Sebastian Cucoş care a comandat Jandarmeria în după-amiaza zilei de 10 august 2018. Atunci când guvernarea PSD-ALDE s-a mai jucat o dată de-a mineriada şi a ordonat gazarea populaţiei inventând mai apoi pretextul loviturii de Stat. Pretext pe care insa cu minte puţină, însă cu un tupeu nemărginit adică d-na Viorica Vasilica Dăncilă l-a invocat şi cu ocazia unei apariţii jenante, caraghioase până la desăvârşire în faţa parlamentarilor europeni, dar şi în urmă cu mai puţin de trei săptămâni la postul de televiziune Digi 24. Cel mai clar indiciu că nici d-na Dăncilă, nici PSD nu îşi schimbă nici părul, nici năravul.

Orice om care deţine o minimă doză de bun simţ politic, un elementar simţ de conservare ar fi anunţat în preajma împlinirii unui an de la evenimentele din august 2018 desecretizarea documentelor ascunse de d-na Carmen Dan. Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. De ce oare? Să ascundă cumva documentele cu pricina ceva compromiţător cu privire la doamna Dăncilă care atunci ca şi acum recurge la tertipul fugii de la faţa locului, la plecarea strategică în concediu? Oricât ar fi dat şi dă şi acum bir cu fugiţii cea care astăzi este prezidenţiabila partidului, nimeni şi nimic nu o exonerează de vinovăţie.

Tocmai de aceea este nevoie de acest nou 10 august. Care sper să se desfăşoare fără violenţe. Nu cred că guvernul va cădea după acest nou miting. El doar îi va anunţa căderea. Ca şi evacuarea de pe scena istoriei şi a politicii româneşti a PSD.

Pentru PSD, timpul nu mai are răbdare.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite