Pentru PSD şi Liviu Dragnea se apropie ziua decontului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu fiecare zi ce trece dobândesc noi şi îngrijorătoare precizări zicerile preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea, de acum două săptămâni. Ziceri referitoare la felul în care el şi partidul pe care îl conduce înţeleg să se raporteze la România, la români, la instituţiile democratice ale ţării.

Dar şi la dreptul nostru, al electoratului, de a spune că felul în care se desfăşoară guvernarea nu este în conformitate nici cu normele democratice, nici cu orientarea euro-atlantică a României. Dar nici cu programul de guvernare cu care s-au câştigat alegerile la 11 decembrie 2016. Că totul e o minciună ordinară, o păcăleală de cea mai joasă speţă.

Atunci, în acea apariţie televizată, parcă anticipând ce va să vină, parcă ştiind că vor urma noi şi scandaloase dezvăluiri despre cum s-a îmbogăţit peste măsură, cum a călcat în picioare legea, bunul simţ şi normele moralei, dl. Liviu Dragnea a edictat sfârşitul păcii. Însă preşedintele PSD a omis să ne spună faţă de cine va întoarce foaia, cui îi vor replica dur de atunci încolo şi el, şi partidul.

Abia mai apoi, în aceste ultime 14 zile, aveam să înţelegem că Dragnea, PSD, coaliţia PSD-ALDE, acea parte a Parlamentului controlată de el şi de ajutorul lui, mereu umflatul în pene Călin Popescu-Tăriceanu, organismele Statului aflate în subordinea guvernului (ANAF, Ministerul de Interne, Jandarmeria) au în vedere presa independentă (descinderea la sediul Rise Project şi la HotNews pentru intimidare şi pentru identificarea finanţatorului), Ministerul Public şi DNA (verificările ordonate de ministrul Justiţiei, atitudinea pe faţă ostilă a lui Dragnea, ieşirile golăneşti ale deputatului Liviu Pleşoianu), pe cei care protestează faţă de atitudinea anti-democratică şi anti-justiţie a guvernanţilor (atitudinea ostilă de duminica trecută a Jandarmeriei, refuzul autorizării unor noi marşuri).

Au adus clarificări şi interesante, şi îngrijorătoare, de natură să ne lase să anticipăm desfăşurări viitoare deloc încurajatoare cele declarate vineri, într-o limbă română chinuită, de absolventă a unui liceu seral de slabă calitate, de ministrul de Interne, d-na Carmen Dan. Fostă secretară de şcoală din Teleormănie şi veche complice de nemernicii a lui Liviu Dragnea care începe să ameninţe. De parcă Dragnea ar fi avut dreptul să îi dea ei România în custodie. În locaţie de gestiune.

Toate aceste atitudini, toate zicerile, toate afirmaţiile făcute azi şi retractate mâine nu fac decât să confirme că Dragnea şi apropiaţii lui sunt înspăimântaţi la culme. Ştiu că apartenenţa ţării la organismele europene, opoziţia exercitată de acea parte a presei care şi-a păstrat independenţa şi verticalitatea, atitudinea din ce în ce mai consistentă a preşedintelui Klaus Iohannis nu le îngăduie să îşi supună, aşa cum vor ei, toată România. Să o transforme în paşalâc, în care madame Sevil, cadâna cum nu se poate mai servilă, să împartă cum vrea şi cum îi ordonă sultanul Dragnea banii, cu osebire pentru Alexandria şi Craiova, într-o ţară inertă. Iar cum vistieria ţării e deja golită Dragnea şi acoliţii lui ştiu foarte bine că nu prea au de unde să dea noi pomeni cu care să încerce să mai păcălească o dată oamenii simpli.

Chiar dacă, de pildă, le dau burse studenţilor şi pe perioada vacanţei, lucru nemaintâlnit nicăieri în lume, aceştia nu le vor sta alături, cum nu le-au stat nici în perioada manifestaţiilor din primele luni ale anului 2017.

Chiar dacă au îndulcit examenul de Bacalaureat şi au sporit procentul de promovabilitate, vigilenţa populaţiei nu poate fi păcălită.

Chiar dacă d-na Ecaterina Andronescu plănuieşte resuscitarea fabricilor de diplome universitare, tot degeaba. Nimeni nu o mai crede nici pe ea, nici pe Dragnea, nici minciunile partidului.

PSD şi Dragnea au pierdut deja partida. Şi-au dezvăluit nemernicia. Este doar o simplă chestiune de timp până când respectivii vor trebuia să părăsească scena politică. Vom vedea cum şi sub ce formă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite