Pensii speciale pentru zidari, tractorişti, tirişti, profesori, doctori... nu pentru ciocoi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiile speciale se acordă categoriilor profesionale ce ţin cu succes România în evul mediu.
Pensiile speciale se acordă categoriilor profesionale ce ţin cu succes România în evul mediu.

În România o minoritate feudală a instaurat un regim politic clientelar care foloseşte statul exclusiv pentru propria bunăstare. Nu se fac autostrăzi, nu se construiesc creşe, nu se repară spitale, dar se plătesc pensii speciale de miliarde de euro către cei care păstrează statul român în evul mediu.

Ce înseamnă însă o pensie specială? Care este lucrul sau activitatea care o face specială? A scăpat România de sărăcie şi nu ştim noi?

Vă spun eu: faptul că este atribuită în mod discriminatoriu şi neconstituţional, în mod exclusiv unor angajaţi la stat, care au avut marele merit că timp de 30 de ani au ştiut pe cine să slujească şi pe cine să apare.

Ştiţi voi vreo pensie specială dată unui fost angajat în mediul privat? Are rost să mai discutăm despre faptul că un angajat în mediul privat ţine trei pensionari şi angajaţi la stat? Au construit aceste categorii speciale autostrăzi şi nu ştim noi? În mediul privat niciodată nu ar fi beneficiat cu aceste performanţe de venituri speciale.

Zidarii, tractoriştii, tiriştii, economiştii, inginerii, avocaţii, profesorii, doctorii, ş.a.m.d., sunt oameni extraordinari, oameni speciali. Ei sunt cei care au construit această ţară şi o fac să meargă în ciuda tuturor piedicilor puse de sistemul feudal fanariot ce s-a pus în fruntea României şi nu se lasă dus.

Dar ei nu primesc pensii speciale chiar dacă sunt oameni speciali.

Cu ce este mai prejos un zidar faţă de un procuror, un tractorist faţă de un judecător al curţii constituţionale, un tirist faţă de un general de patru stele, precum Gabriel Oprea, un economist faţă de poliţist, un inginer faţă de un securist, un avocat faţă de un ministru, un profesor faţă de un politician primar, un doctor faţă de un preşedinte, ministru sau parlamentar? Ce face prima categorie profesională să fie mai puţin specială decât cealaltă.

A venit premierul şi a spus că se vor scoate, dar nu toate. Păi de ce nu toate?

A venit premierul şi a spus că trebuie să crească vârsta de pensionare. Pe cât pariem că zidarul sau doctorul se vor pensiona mai târziu şi nu preşedinţii şi securiştii?

Dacă vrei să vezi cine taie frunze la câini în ţara asta şi are ca principală sarcină împiedicarea dezvoltării ei, luaţi lista cu pensii speciale date oamenilor speciali, şi veţi afla numele lor.

Principiul contributivităţii trebuie să fie suveran, fără nici o excepţie. Însă ce se întâmplă? Având puterea la un moment dat şi dorind să o păstreze, grupuri de interese au pus mâna pe aparatul de stat şi au început să mituiască categorii profesionale care i-ar putea opri în demersul lor. Astfel că toate structurile de forţă ale statului român au pensii speciale(armată, procuratură, securitate, justiţie, poliţie).

Vi se vinde propaganda cu riscurile unor categorii. Vă spun eu: mai mulţi oameni mor în România în accidente rutiere decât pe front, mai mulţi oameni mor în accidente pe şantier decât angajaţi de la smurd, riscuri mai mari au doctorii decât securiştii care ar trebui să apare ţara, dar nu o fac.

Sigur că nu mă aştept să fie de acord ciocoii ce beneficiază de pensiile speciale cu ceea ce am scris eu mai sus.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite