Politica românească, la bilanţul penibilului: de la dansul lui Geoană la moda lansată de „piratul“ Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu, la sediul DNA FOTO Mediafax
Dan Voiculescu, la sediul DNA FOTO Mediafax

Pentru politicieni, anul 2013 a fost bogat în momente jenante: senatorul PSD Mircea Geoană, liderul PNL Crin Antonescu, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea sau preşedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, se numără printre protagoniştii celor mai comice scene.

În goana după voturi, politicienii români se mai şi împiedică, iar rezultatul este departe de a fi cel scontat. Vă prezentăm, în cele ce urmează, o selecţie a scenelor care au colorat politica românească, în agitatul an 2013.

Talentul ascuns al lui Geoană

Încă de la începutul lui 2013, senatorul social-democrat Mircea Geoană a ţinut să îşi impresioneze simpatizanţii cu o prestaţie aparte şi a dovedit că nu are doar politica în sânge.

 Una dintre melodiile celebre ale Loredanei Groza l-a animat pe senatorul PSD, care a invitat-o la dans şi pe soţia sa, Mihaela. La răstimpuri, Geoană, prezent într-o emisiune difuzată de Kanal D, a fredonat câteva dintre versurile melodiei şi a dovedit că este unul dintre fanii cântăreţei.

Crin, Dragnea şi o celebră conferinţă de presă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi vicepremierul Liviu Dragnea au fost, în luna octombrie, protagoniştii unui moment care le-a stârnit hohote de râs chiar celor implicaţi. Prezenţi la o conferinţă de presă ţinută la Cluj Napoca, cei doi nu s-au putut face auziţi de către jurnalişti, din cauza zgomotului provocat de turbina unui avion.

Antonescu i-a făcut şi o recomandare lui Dragnea: să se rezume la limbajul gesturilor.  În acelaşi timp,  Dragnea a comentat, ironic: “În primul rând, vreau să mulţumesc public organizatorilor pentru condiţiile senzaţionale”.

Zgonea, prins la mijloc între Roger Waters şi Remus Cernea

Dialogul etern dintre parlamentarul Remus Cernea şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se manifestă printr-o constanţă rar întâlnită. Altfel spus, fiecare confruntare dintre cei doi ajunge, invariabil, la vestimentaţia lui Cernea.

“Sunt un prieten al lui, îl apreciez foarte mult, dar nu vreau să transform această instituţie într-o instituţie de circ şi cancan. Cernea e ales să facă legi. Un sacou trebuie să aibă”, declara Zgonea recent.

Ameninţările preşedintelui Camerei nu l-au speriat, însă, pe Cernea, care nu a abdicat de la principiile sale vestimentare.

“Ce păcat că domnul Zgonea nu poate să facă o chetă pentru ţinuta morală a politicienilor. Nu voi renunţa la plete, ele fac parte din identitatea mea şi fiecare persoană are dreptul la propria identitate vizuală. Orice fel de măsuri restrictive amintesc de perioade totalitare”, a explicat Cernea, cu emfază.

Pe de altă parte, tot preşedintele Camerei Deputaţilor a admis, după ce a dat mâna cu Roger Waters şi au “spart” împreună, simbolic, zidul Parlamentului, că au fost vremuri în care nu era departe de nonconformismul lui Cernea, ba chiar era “tuns mai fistichiu”.

Roger Waters si Zgonea FOTO Mediafax

Voiculescu, “pirat” în faţa DNA

În luna iulie, Dan Voiculescu s-a prezentat la sediul DNA în dosarul de şantaj de la Antena Group. Nervos, patronul trustului Intact a pierdut inclusiv o lentilă de la ochelarii de soare. “Îmi scot ochelarii în semn de respect faţă de dumneavoastră, ziariştii”, a declarat el, la intrarea în sediul DNA, fără să dea semne că ar fi observat pierderea lentilei.

Ulterior, Voiculescu a oferit şi o explicaţie pentru momentul respectiv.

“Am auzit deja o mulţime de speculaţii în privinţa apariţiei mele de azi la DNA cu o singură lentilă. Ba că am vrut să arăt cum se vede lumea dintr-o perspectivă trunchiată (ca atunci când îţi lipseşte un ochi), ba că aşa ar arăta justiţia partizană din România (care, în loc să fie oarbă, trage cu ochiul într-o singură direcţie), ba că am sugerat că marinarul are de înfruntat de acum un pirat în toată regula. Oricum ar fi, e limpede că am lansat o modă pe piaţa oftalmologică”, a scris Voiculescu, pe blogul personal.

Dan Voiculescu DNA FOTO Mediafax

Palada: “Băsescu e matrafoxat”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a intrat în atenţia presei în luna noiembrie, după ce a scris, pe pagina sa de Facebook, că preşedintele Traian Băsescu ar fi fost “matrafoxat” în timpul unei declaraţii de presă.

„Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent şi matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, şi-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute şi a ieşit să acopere spaţiul mediatic. “Garcon! Încă un carton la domnu’, să mai citesc aici la ziariştii care nu au economişti în redacţii”. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’. Îşi face curaj să respingă bugetul României, să blocheze o ţară întreagă. Garcon, încă un carton la domnu’. Alcoolul dictează: După dînsul, potopul! Stai, că-l trimite şi la Curtea Constituţională. Nici n-a aşteptat să vină concluzia de la Parlament că ştie deja că se va pune contra până la capăt. Garcon, încă un buget la domnu’...“, a scris Palada, într-o postare pe Facebook.

Ulterior, Palada a dat înapoi  şi a precizat  că preşedintele nu era coerent deoarece a fost“obosit”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite