Pe cine pregăteşte PSD pentru şefia TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stelian Tănase este la doi paşi de a fi debarcat de la conducerea televiziunii publice, în locul său PSD urmând să instaleze un om de casă. Cele mai mari şanse le are Bogdan Stanoevici, urmat de deputatul Mădălin Voicu.

PSD îi caută intens înlocuitor lui Stelian Tănase, actualul director al TVR, numit însă în vremea USL la propunerea lui Crin Antonescu. Potrivit unor surse politice, Bogdan Stanoevici, fostul ministru delegat pentru relaţia cu românii din diaspora, pleacă favorit în cursa pentru şefia televiziunii publice. În prezent, Bogdan Stanoevici este secretar de stat în Ministerul Culturii.

Un alt nume trecut pe lista scurtă a PSD este Mădălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor. Contactat de „Adevărul“, Mădălin Voicu a recunoscut că i s-a propus să preia şefia TVR. „Da, pot să confirm că am primit o ofertă, dar nu cred că pot să o accept. M-am ocupat la Comisie de Televiziune şi de Radio, dar am convingerea că televiziunea mai poate fi salvată numai dacă ar intra în insolveţă, ori să-şi şteargă datoriile. Datoriile nu pot fi şterse doar dacă televiziunea şi Radioul s-ar uni“, spune Mădălin Voicu, care ar prefera, mai degrabă, ca TVR să fie manageriată în continuare de un om al PNL. „În situaţia în care este televiziunea, prefer să o ia unul din Opoziţie decât de la Putere, pentru că s-ar compromite“, a adăugat Voicu. Deputatul PSD a recunoscut că în partid se vorbeşte şi de Bogdan Stanoevici. „Da, am auzit şi zvonul acesta “, a încheiat Voicu.

Stelian Tănase, pe făraş
Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, la mijlocul acestei săptămâni, un aviz negativ raportului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014. „PSD vrea să facă o execuţie politică a unui conducător de televiziune, pentru simpla îndrazneală a acestui conducător de televiziune de a nu fi sluga lui Victor Ponta şi a PSD. Nu îi intereseaza ce se întampla la CNA, ruşinea şi promiscuitatea în care a ajuns CNA, faptul că majoritatea membrilor CNA doreşte schimbarea din funcţie a preşedintelui CNA Laura Georgescu“, a spus liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.

Avizul negativ de la Comisia de buget va fi transmis Comisiilor reunite pentru cultură şi media ale Parlamentului, care săptămâna viitoare vor mai dau un vot. Cum PSD are majoritate parlamentară, asta înseamnă încă un aviz negativ, apoi se va ajunge la votul din plen. Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR (Stelian Tănase).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite