Pe cine votăm

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o astfel de situaţie, ţara s-ar goli de oameni! Aici ar mai rămâne doar mafioţii şi cetăţenii neputincioşi! Nu este suficient doar să dai un ticălos jos şi după aia să faci prostia să pui altul mai prost în loc, să facă legile. Dacă s-ar întâmpla aşa, cum s-a mai întâmplat, vezi realegerea unor penali-în parlament, în administraţia locală, în euro-parlament, la preşedinţie- în loc să îndreptăm ceva în ţară, am duce-o inevitabil la pierire!

Dacă aş fi un fan înrăit al anumitor partide politice din România, aş scanda celebrul strigăt european de luptă al diasporenilor ”Mu.e PSD!” O răzvrătire verbală/populară, internaţională a unei bune părţi a românilor împotriva mafiei politice şi a corupţiei care conduce de ani buni această ţară. O atitudine de sorginte românească, care în epoca globalizării, nu are graniţe. Oamenii care au inventat-o şi adoptat-o, goniţi de mafia politică din ţară, au şi ei dreptatea lor, astfel că au purtat-o cu ei în lume, pe unde umblă în căutarea unui trai mai bun decât în patria lor cotropită de hoţi!

Dar cum cu o floare nu se face primăvară, nici cu un slogan nu schimbăm lucrurile în ţară. Conotaţia negativă a celebrei expresii, protestul în sine, ar trebui legată firesc, oare ce mai este firesc în ţara noastră astăzi,  nu doar de căderea puterii actuale, ci, trebuie să fie completată cu schimbarea, cu aducerea unor oameni noi, care să reprezinte speranţa şi un nou început pentru toată România! Democratic! La fel cum democratic a fost aleasă şi coaliţia politică la putere în acest moment.

În campania electorală pentru europarlamentare s-a pus un accent important pe mobilizarea cetăţenilor la urne, în special a celor care au considerat în trecut că nu merită să meargă la vot, dar şi a celor care au motivat că n-au avut cu cine vota. De-a lungul campaniei electorale, partidele, politicienii, asociaţiile civice implicate, diverse organizaţii, cetăţenii interesaţi au încercat în fel şi chip, prin acţiuni, vorbe sloganuri şi diverse alte mijloace să-i convingă pe alegători cu cine să voteze. Pe ultima sută de metri a campaniei electorale s-au înmulţit mesajele îndemn de tipul celor Eu votez cu... care trimiteau votanţii direct la ţintă.

Printre mesajele de tot felul lansate de cei care doresc voturile cetăţenilor am constatat, însă, că majoritatea celor care doresc schimbarea au marşat mai mult pe înlocuirea actualilor aleşi şi mai puţin pe calitatea candidaţilor care le vor lua locul. Integritatea, profesionismul, calităţile şi capacitatea candidaţilor de a merita voturile românilor au fost aspecte mai puţin prezentate! Din listele electorale înscrise în cursă, după numele şi profilul persoanelor prezentate, mie mi s-a părut, la unele partide politice şi candidaţi, că doresc schimbarea mai mult de dragul schimbării. Sau doar de dragul de a ajunge la putere şi a pune mâinile pe ciolan. Iar acest lucru ar trebui să fie inadmisibil pentru orice alegător responsabil!

Tocmai de aceea, esenţial nu este doar să fie schimbată puterea actuală cu alta mai strâmbă! Poate chiar mai important este pe cine punem în loc. Cu ce oameni de valoare îi înlocuim pe toţi penalii la putere, pe care o mare parte a cetăţenilor îi acuză de incompetenţă, corupţie şi trădare! Dacă în locul acestora sunt aleşi alţii mai incompetenţi, mai hoţi, mai lacomi, mai trădători ar însemna că România a căzut din lac în puţ! Iar a înlocui nişte corupţi cu alţi corupţi şi ticăloşi din alte partide chiar ar însemna un cataclism pentru România!

Într-o astfel de situaţie, Doamne fereşte, cred că ţara s-ar goli în jumătate de an, iar aici ar mai rămâne doar mafioţii şi cetăţenii neputincioşi! Nu este suficient doar să dai un ticălos jos şi după aia să faci prostia să pui altul mai lacom  să împartă bucatele şi să facă legile. Dacă s-ar întâmpla aşa, cum s-a mai întâmplat, vezi realegerea unor penali-în parlament, în administraţia locală, în europarlament, la preşedinţie- în loc să îndreptăm ceva în ţara aceasta, am duce-o inevitabil la pierire!

Cu atât mai mult este vital să ştim ce facem, pe cine punem în loc! Punem tot lupi îmbrăcaţi în blană de oaie sau punem oameni adevăraţi, integri, competenţi, valoroşi? Nu-i de ajuns să fie daţi unii jos doar ca să fie puşi alţii, la fel de hapsâni şi ticăloşi, în locul lor. Important este să facem alegerile cu mintea, responsabil, cu cea mai mare judecată de valoare de care suntem în stare fiecare dintre noi cei care votează. Nu-i de ajuns doar să ieşi la vot! Degeaba mergi şi votezi dacă nu votezi responsabil, în cunoştinţă de cauză, fără să o faci din prostie sau controlat, manipulat!

Mai mult ca niciodată, România are nevoie de votanţi responsabili!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite