UPDATE Stelian Tănase, confirmat oficial ca propunere a PNL pentru şefia TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL s-a reunit astăzi pentru a propune un alt candidat pentru şefia interimară a TVR, după ce Rareş Bogdan nu a primit suficiente voturi în plenul Parlamentului. Liberalii l-au ales pe Stelian Tănase.

Stelian Tănase a fost confirmat oficial ca propunere din partea liberalilor pentru a asigura şefia interimară a TVR, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora. 

Într-o intervenţie la Realitatea TV, jurnalistul Rareş Bogdan, propus iniţial de PNL pentru a prelua şefia TVR, a declarat că Tănase este cea mai bună alegere pe care liberalii o puteau face şi a adăugat că speră ca parlamentarii PSD şi PDL să îl voteze “şi să accepte că nu toată lumea stă îngenuncheată în faţa PSD”.

“E o alegere bună pentru PNL. Într-adevăr, Tănase e o persoană la care dacă se vor opune din nou cei de la PSD şi PDL cum au făcut cu persoana mea, se vor desconsidera total.  E un scriitor excepţional, e un om care chiar cred că va schimba televizinea publică şi va da o pondere extrem de puternică zonei culturale. Sunt convins că în proiectul său va fi cuprinsă reînvierea TVR Cultural. Aştept ca Zgonea, Hrebenciuc şi Sârbu să nu facă jocul la offside penibil pe care l-au făcut marţi şi să accepte că nu toată lumea să îngenuncheată în faţa PSD în România. Stelian Tănase este un om care nu îngenunchează în faţa nimănui”, a declarat Bogdan, la Realitatea TV.

Crin Antonescu declarase de altfel astăzi,  după şedinţa liberalilor, că a conturat o propunere pentru şefia TVR şi o va face publică în cursul zilei de astăzi, după o ultimă discuţie cu persoana vizată.

Contactat de Adevărul, Stelian Tănase a declarat: „Am avut discuţii cu mai mulţi liberali despre situaţia de la TVR, dar au fost chestiuni generale. Nu mi-a propus nimeni, concret, şefia TVR. Până acum, n-am văzut la ochi niciun liberal care să-mi spună că voi fi propus pentru TVR“, a declarat Stelian Tănase. Întrebat dacă ar putea accepta funcţia de intermiar la TVR, Stelian Tănase a spuus: „Mai întâi să fiu propus, apoi voi analiza. Deocamdată sunt doar vorbe, iar eu sunt sătul de vorbe“.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12:00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11 fiind convocate Comisiile de Cultură, a anunţat preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, arătând că nu ştie care este propunerea liberalilor pentru acest post.

"Mâine (vineri - n.r.) ne vedem la ora 12:00, la ora 11:00, Comisiile de Cultură sunt convocate pentru a face o propunere de director general interimar", a precizat Zgonea, joi, după şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Conducerea Parlamentului s-a reunit în şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a declarat joi, întrebat dacă are garanţia că parlamentarii PSD vor veni vineri la şedinţă, că i-a "convocat pe toţi" şi că cel puţin 140 sigur vor veni, un răspuns similar dând şi preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Pentru alegerea preşedintelui interimar al TVR este nevoie de prezenţa în plen a  291 de parlamentari, adică jumătate plus unu din total, iar în favoarea unei nominalizări să se pronunţe cel puţin jumătate din cei prezenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite