Pe locuri, fiţi gata, start! A început operaţiunea de spălare a suspectului Victor Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul deputat PNL Petre Roman, în apărarea lui Victor Ponta la Antena 3
Fostul deputat PNL Petre Roman, în apărarea lui Victor Ponta la Antena 3

Ce au în comun Asociaţia Plătitorilor de Impozite, Draga Olteanu Matei şi Victor Ponta? E simplu. Acelaşi mesaj care susţine cu tărie nevinovăţia suspectului de la Palatul Victoria.

Dincolo de comunicatele PSD care se întrec în a-l peria şi în a-l curăţa zdravăn pe premier, între atacuri la adresa Opoziţiei şi reflecţii filosofice cu privire la Justiţia din România şi la ce înseamnă, de fapt, un stat de drept, adevărata operaţiune de intoxicare se petrece chiar în presă, şi nu în rândurile armatei PSD.

Aşa se face că, la câteva ore după ce premierul Victor Ponta a declarat că nu demisionează din fruntea Guvernului, ca orice om normal care este suspectat de DNA de spălare de bani, evaziune fiscală şi conflict de interese, au început să apară şi primele reacţii de revoltă faţă de calitatea sa de învinuit politic.

Deocamdată, operaţiunea de purificare a liderului se duce la nivelul cel mai de jos. Drept urmare, mai mulţi jurnalişti au primit astăzi un email cu un conţinut agramat de la Asociaţia Plătitorilor de Impozite care insistă că ar trebui suspendat... preşedintele Klaus Iohannis şi evocă, probabil fără să ştie la ce se referă, "cazul Rainca".

Între timp, Antena 3 o invită la emisiune pe Draga Olteanu Matei care este încurajată să-şi dea cu părerea cu privire tot la Klaus Iohannis. "Nu mă aşteptam să fie părtinitor", spune ea, iar declaraţia e ambalată sub formă de ştire, cu titlul: "Lecţii de curaj şi demnitate cu Draga Olteanu Matei".

În aceeaşi zi în care Ponta anunţă că nu demisionează, postul B1 TV ţine ocupat spaţiul de emisie cu o ştire din care reiese că "Predoiu şi-a angajat un apropiat" fără studii juridice în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Ştirea venită pe filiera Antena 3 prezintă şi contextul: Victor Ponta a fost acuzat de acelaşi lucru şi, iată, pe numele său există o cerere DNA în Parlament. Ce nu spun cei de la Antena 3 este că scandalul a ţinut agenda publică şi în urmă cu şapte ani, iar apropiatul lui Ragea a fost respins pentru funcţia respectivă de către Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier.

Despre PNL, şi nu despre Victor Ponta discută la ora asta şi RTV, cu o burtieră pe fond, cum altfel?, galben, pe care stă scris cu majuscule: "Imediat: cum a ajuns Băsescu model pentru oamenii lui Iohannis". 

În sfârşit, nici pauzele publicitare nu mai sunt ce erau pe vremuri. Între două breakingnews-uri pe tema influenţei malefice a lui Traian Băsescu asupra PNL, o voce rosteşte liniştitor: Eşti un bun român. România funcţionează cu taxele tale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite