Pe Florin Cîţu l-a apucat disperarea. Acuză în stânga şi dreapta, de frica moţiunii de cenzură

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Mai rar o ieşire lipsită de logică, cum am auzit azi la Florin Cîţu. Îi scoate vinovaţi pe cei de la USR PLUS pentru eşecul vaccinării din România. Îi somează să revină în coaliţie, fără precondiţii. Dă afară din posturi ultimii reprezentanţi USR PLUS. Nu cred că ştie cineva ce urmăreşte premierul Cîţu. Singura explicaţie o reprezintă frica de moţiunea de cenzură, după ce PSD a anunţat că o votează.

Declaraţiile de azi ale, încă, premierului Cîţu, frizează ridicolul

N-am mai auzit atâtea aberaţii din gura vreunui politician în funcţie aşa de înaltă. Politicienii mai vorbesc şi ei pe arătură, dar când eşti premierul unei ţări nu merge. Pentru că faci de râs toată ţara.

Iată declaraţiile premierului Cîţu.

„AUR are campanie antivcaccinistă. USR nu spune nimic de această campanie, nu spun nimic de noii lor parteneri”.   „Cei de la AUR trebuie izolaţi. Vă aduc aminte când mergeau în spitale şi făceau miting în faţa spitalelor. Cei care-i susţin tacit tranzacţionează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament, sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă”.

Să acuzi o formaţiune politică de 11% că a ţinut în loc vaccinarea, e o prostie. Instituţiile statului, presa, formatorii de opinie, au fost înfrânţi de nişte neica nimeni, pe care nici nu ştim cum îi cheamă. O mai mare gogomănie nici că se putea!

USR PLUS nu e partener cu AUR. Au explicat de sute de ori, pentru cine vrea să înţeleagă. Parteneriat înseamnă un acord semnat, cu obiective precise, aşa cum a fost coaliţia de guvernare. Faptul că două partide se întâlnesc pentru a cenzura guvernul prin moţiune de cenzură, prin procedură parlamentară, nu înseamnă parteneriat. Doar în capul lui Florin Cîţu pot apărea astfel de confuzii.

Dacă cei de la USR înţeleg să nu fie aliaţi cu cei de la AUR putem să discutăm. Trebuie să înţeleagă că cu fiecare zi în care mă atacă pe mine şi pe preşedintele Iohannis şi susţin AUR trebuie să înţeleagă că sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă. Metoda Dragnea a fost readusă de cei de la USR care vor să-şi dea propriul guvern, aici suntem”.

Nu va ataca nimeni, dle premier Cîţu. Consideră că nu sunteţi capabil să conduceţi guvernul României, ceea ce este cu totul altceva. Adică AUR şi USR PLUS sunt responsabili de tot ce se întâmplă. Pentru că vor să-şi exercite dreptul parlamentar de a cenzura guvernul! Ca în opera lui Caragiale!

Iar USR PLUS nu-şi dă jos propriul guvern, ci doar pe premierul Cîţu, care a demonstrat că nu ştie şi nu poate să conducă un guvern în astfel de crize majore.

USR PLUS  a plecat din guvern, Cîţu a dat afară din funcţii pe toţi membrii USR PLUS şi acum le cere să revină la guvern, dar tot sub comanda sa. După ce şefii USR PLUS au declarat de nenumărate ori că nu-l mai acceptă ca premier.

Cîţu se preface că uită când a încălcat acordul coaliţiei de două ori, în mod grosolan, în aceeaşi zi. Ignoră faptul că el a spart coaliţia de guvernare, şi ne ia pe toţi de proşti, să credem doar ce ne spune el.

Moţiunea de cenzură

De aceasta îi este frică dlui Cîţu, de l-a apucat disperarea. Sesizarea la CCR conţine numai aberaţii, şi îmi este greu să cred că va fi acceptată.  Se reclamă semnături falsificate, ca şi cum CCR ar fi o secţie de poliţie. Semnăturile sunt publice, şi oricine nu-şi recunoaşte semnătura poate face scandal. Nimeni nu a contestat semnarea moţiunii de cenzură.

Se mai reclamă la CCR şi procedura de depunere a moţiunii de cenzură. Ce are CCR cu procedurile parlamentare! Parlamentul are propriile organisme de control a propriilor proceduri, ar fi şi culmea să vină cineva din afară să  cenzureze mecanismele parlamentului.

Dacă actuala moţiune depusă va avea probleme de legalitate, PSD a anunţat că va depune o altă moţiune de cenzură.

Odată carificata poziţia PSD faţă de moţiune, Florin Cîţu nu mai are nici o şansă să rămână premier peste 2-3 săptămâni. El ştie acest lucru, şi de aceea l-a apucat disperarea! Vede responsabili în stânga şi dreapta, doar în propria ogradă nu vede vinovaţii. În modul cum a gestionat el şi fidelii săi pandemia, anularea tuturor restricţiilor în vară, neluarea măsurilor necesare pentru paturi la ATI, şi multe altele, legate de explozia preţurilor, devalorizarea leului, etc.

Problema nu este persoana dlui Cîţu. Ci faptul că lasă ţara în plină pandemie, în buza iernii, cu criza mondială a preţurilor la energie, fără soluţii valabile pentru gestionarea acestor crize.

Din păcate şi preşedintele Iohannis e vinovat de menţinerea lui Cîţu într-o funcţie pentru care nu are anvergura şi pregătirea necesare. Iar de plătit va plăti populaţia, care are doar forţa votului. Odată la patru ani.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite