PDL: candidează cine vrea, Blaga numără voturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga şi Elena Udrea se luptă pe toate fronturile pentru şefia PDL FOTO Adevărul
Vasile Blaga şi Elena Udrea se luptă pe toate fronturile pentru şefia PDL FOTO Adevărul

Preşedintele PDL Vasile Blaga şi-a luat noi măsuri de siguranţă pentru a fi reales în fruntea partidului. Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a decis, sâmbătă, înfiinţarea comisiei de pregătire a alegerilor pentru şefia partidului.

Secretarul general, Gheorghe Flutur, unul dintre „locotenenţii“ lui Vasile Blaga, a propus nouă membri pentru acest for, iar propunerea a fost adoptată. Cei nouă PDL-işti au fost aleşi „pe sprânceană“, toţi fiind susţinătorii lui Vasile Blaga. Sulfina Barbu, Alin Popoviciu, Alin Tişe, Traian Igaş, Ion Bălan, Mircea Toader, Costică Canacheu, Marian Zlotea şi Bogdan Cantaragiu vor număra voturile delegaţilor la Convenţia partidului, care va avea loc în 23 martie, la Romexpo.

„Comisia a fost propusă de susţinătorii lui Vasile Blaga şi e formată din susţinătorii domnului Blaga în totalitate“, a acuzat Elena Udrea, rivalul lui Vasile Blaga la conducerea PDL.

O altă voce care a criticat comisia de numărare a voturilor a fost primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti. „De ce această înverşunare să fie cei nouă şi să nu fie alţi nouă propuşi de organizaţiile performante, pe care încă nu-i ştim? Avem o suspiciune, dar dacă asta vreţi, faceţi-vă mendrele“, a spus Gheorghe Ştefan.

CONVENŢIE DUPĂ VOINŢA LUI BLAGA

La întrunirea de sâmbătă, Vasile Blaga a susţinut, cu înverşunare, ca la Convenţia Naţională să voteze cât mai puţini delegaţi. Astfel, Blaga va putea controla mai uşor votul filialelor din teritoriu. Cu o listă mai scurtă de susţinători decât contracandidatul său, Elena Udrea a încercat să impună în conducerea partidului o formulă de alegeri la care să participe zece mii de oameni.

La finalul a cinci ore de discuţii, în care Theodor Stolojan, Cezar Preda şi Mircea Hava au criticat tabăra Udrea, democrat-liberalii au decis ca la Convenţia din 23 martie să participe 5.000 de delegaţi. Astfel, Blaga a mai câştigat o rundă din meciul cu Elena Udrea. Decizia a fost luată cu 51 de voturi „pentru“, 7 voturi „împotrivă“ şi 2 abţineri.

„Să fim logici, gândiţi-vă ce înseamnă alegeri în două tururi cu 10.000 de delegaţi. Convenţiile se organizau, de obicei, cu 1.000 de delegaţi, am sărit deja la 5.000“, a spus Blaga.

MACOVEI, AL TREILEA CANDIDAT

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a intrat, oficial, în cursa pentru şefia partidului. Macovei, susţinută de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi de Adrian Papahagi, şi-a anunţat  moţiunea numită „Reformiştii“. „Vrem un PDL reformat. Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem să fim credibili, nu să rostim lozinci. Vrem în partid standarde etice care să se aplice tot timpul, nu numai înainte de alegeri. Vrem să facem o opoziţie credibilă, nu una constructivă şi tovărăşească“, a spus Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite