PDL sesizează CCR privind numirea lui Victor Ciorbea la ASF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că democrat-liberalii sesizează miercuri Curtea Constituţională în privinţa numirii lui Victor Ciorbea la ASF, pe motiv că aceasta ar fi ilegală, încălcând Constituţia, Ciorbea neîndeplinind condiţiile prevăzute în lege pentru a ocupa această funcţie.

„PDL sesizează astăzi Curtea Constituţională cu privire la numirea ilegală a lui Victor Ciorbea la ASF, considerând că această numire este neconformă cu articolul 1 alineatele 3 şi 5 din Constituţie“, a aspus Paul.

Plenul Parlamentului a aprobat marţi numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în ASF, el obţinând 326 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Legislaţia în vigoare prevede că parlamentarii din comisii să verifice toate aspectele privind criteriile de calificare ca membru al Consiliului ASF şi eventualele incompatibilităţi.

Democrat-liberalii critică faptul că Ciorbea nu respectă condiţia umrătoare: „membrii Consiliului ASF să aibă o experienţă profesională în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor“.

Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa comună a Parlamentului în care s-a votat munirea preşedintelui şi a unui membru neexecutiv al ASF, în semn de protest faţă de nominalizarea lui Victor Ciorbea în ASF, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe.

Citeşte şi:
 

Cine este Mişu Negriţoiu, propus la şefia ASF: bancher, fost ministru, fost profesor universitar. „Sunt conservator faţă de risc, nu joc la bursă, nu am afaceri“. Mişu Negriţoiu (63 de ani), propus astăzi de premierul Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), este economist, fost ministru în guvernarea Văcăroiu, fost deputat şi profesor universitar. Acum, el este propus pentru a prelua şefia unei instituţii care controlează o piaţă de aproape 30 de miliarde de euro.

Mişu Negriţoiu: „Mi-am cumpărat primele haine cu o damigeană de ţuică“. Mişu Negriţoiu, 63 de ani, rememorează etapele unei vieţi începute în sărăcia lucie din Dăbuleni, continuată în comerţul exterior socialist şi în politica post-decembristă şi oprită, momentan, pe scaunul de preşedinte al uneia dintre cele mai mari bănci din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite