UPDATE PDL cere sesiune extraordinară pe cazul Fenechiu în privinţa MCV. Ponta: Asta e din seria «Vasile, fă-te că munceşti»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga FOTO Arhiva Adevărul
Vasile Blaga FOTO Arhiva Adevărul

PDL va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a dezbate impactul cazului Fenechiu asupra MCV, a anunţat, luni, liderul democrat-liberal, Vasile Blaga. Anunţul PDL vine în contextul în care Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare.

UPDATE Liderul USL, Victor Ponta, consideră că declaraţia liderului PDL, Vasile Blaga, privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru impactul cazului Fenechiu asupra MCV face parte din seria "Vasile, fă-te că munceşti", arătând că până acum nu a auzit vreun lucru deştept de la acesta

"Asta e din seria «Vasile, fă-te că munceşti». Şi dacă vrea Blaga, ce se întâmplă ? El dă o declaraţie după care nu mai auziţi de el până data viitoare. Eu nu am auzit până acum de nicio idee bună de la Blaga, nu ştiu ce e cu el, ce i se întâmplă, e într-o perioadă proastă a vieţii, nu am auzit un lucru bun, un lucru deştept, un lucru care să folosească la ceva. Am fost şi eu în opoziţie, ştiu că e greu, dar asta nu înseamnă că, fiind în opoziţie, nu poţi să spui şi lucruri inteligente. Şi dacă face o sesiune, ce poate să facă în sesiune ?", a spus Ponta.

„PDL cere convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pe tema MCV, motivele fiind impactul cazului Fenechiu pe MCV şi dezbaterea în regim de urgenţă a legii privind personalul de specialitate din Justiţie pentru a se putea pune în practică Codul de procedură penală şi Codul penal“, a spus Blaga, luni, citat de Mediafax.

În acest sens, Blaga a mandat liderii grupurilor parlamentare ale formaţiunii să poarte discuţii cu liderii grupurilor UDMR şi PPDD pentru strângerea semnăturilor de convocare a sesiunii extraordinare, respective 137 de semnături, pe care PDL nu le are în acest moment.

Potrivit liderului democrat-liberal, Fenechiu nu trebuia nominalizat în funcţia de ministru.

În altă ordine de idei, Blaga a spus că România s-ar putea să se confrunte şi cu alte surprize neplăcute pentru România în privinţa MCV. „Raportul nefavorabil pe MCV va afecta pe fiecare român, pentru că din nou se va amâna aderarea la Schengen şi investiţiile vor scădea“, a mai spus Blaga.

El a criticat activitatea Guvernului, arătând că în ultimele şase luni România are cea mai mare scădere a producţiei industriale din Europa, iar investiţiile au scăzut cu 6%. 

Blaga a spus că acestea sunt motive suplimentare pentru care PDL cere şi demisia primului ministru. Întrebat dacă în sesiunea extraordinară s-ar putea discuta şi Legea referendumului, Blaga a răspuns că PDL nu se opune discutării în sesiunea extraordinară a cererii de reexaminare a preşedintelui şi că PDL susţine pragul de 50%.

Relu Fenechiu a fost condamnat vineri, la cinci ani cu executare, în dosarul Transformatorul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite