PDL a murit! Trăiască PNL!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au făcut ce-au făcut liberalii şi şi-au impus numele PNL pentru partidul rezultat din fuziunea celor două partide. Nu ştiu ce atuuri au avut liberalii în negocieri, pentru că PDL are structuri mai puternice în teritoriu, sedii  somptuoase.

În plus, un istoric la guvernare plin şi de evenimente şi lucruri bune, dacă stăm să punem la socoteală eliberarea justiţiei de sub cizma politicului şi oprirea economiei din căderea liberă în care o lăsase Tăriceanu. Plus o importantă contribuţie la modernizarea statului român în guvernarea Boc.

Geaba spune Sulfina Barbu că şi domnia sa la căsătorie a luat numele soţului.

Adică, PNL e soţul şi PDL soţia? Să nu fie un soţ cam nărăvaş, cam bătăuş şi iubăreţ prin alte paturi, pe la PSD, de-o pildă. Nici n-ar fi prima oară. Şi dacă se întoarce la prima iubire, de dinainainte de căsătorie? Ce face PDL, menage a trois?

Sunt mulţi militanţi legaţi de numele PDL, la funcţionarea căruia şi-au adus aportul în activitate şi bani. Şi acum, din voinţa lui Vasile Blaga, se trezesc membri PNL!

Iar PNL încă nu şi-a spălat păcatele din ultimii doi ani. Consideră că n-a fost lovitură de stat în iulie 2012, că a fost ok în marţea neagră, că e bine să-şi apere parlamentarii penali, că nu doar un om, ci întreg regimul Băsescu trebuie înlăturat, şi, ca să-l citez pe Antonescu, „regimul Băsescu înseamnă DNA, ANI, CSM”.

Vom avea, în aceste condiţii, o justiţie independentă? Tare mi-e teama ca doar Macovei mai visează la aşa ceva!

Măcar e sincer, PNL spune ce are de gând să facă,  gonflat cu PDL.

Şi-a însuşit PDL  obiectivele şi direcţiile de acţiune  ale PNL? Mister, ar trebui să se poziţioneze într-un fel vis-a-vis de trecutul tenebros al PNL.

Dar guvernarea Tariceanu, a fost bună, deşi i-a lăsat „mortu” în casă lui Emil Boc, de-a trebuit să taie veniturile bugetarilor, pentru că România devenise nefinanţabilă?

Dar politicile economice ale miniştrilor liberali, giraţi de Antonescu, au fost bune pentru România?

Dar USL-ul de care PNL s-a lepădat ca de Satana, nu răspunde nimeni pentru timpul şi energia pierdută?

Dar faptul că Tudoar Chiuariu ne râde în nas de la tribuna Parlamentului, deşi condamnat definitiv?

Sunt multe alte lucruri pe care PNL nu are de gând să le clarifice. Iar PDL tace şi înghite, îşi pierde identitatea şi se topeşte în PNL, asumându-şi toate erorile şi păcatele  trecute ale acestuia.

Nu-i vorbă, are şi PDL erori la activ, dar parcă PNL îl bate de la distanţă, la acest capitol.

Va sta Monica Macovei şi Cătălin Predoiu, la aceeaşi masă cu Tudor Chiuariu, Vosganian, Rusanu, Chitoiu, Mircea Diaconu, George Becali, ultimii  plecaţi din partid, dar năravurile lor rămase în PNL, iar ei înşişi se pot reîntoarce oricând?

Cine va fi şeful comisiei juridice al noului partid, Chiuariu sau Macovei? Grea alegere.

Ştiu, există un proiect de statut care ameninţă să-i dea afară pe cei cu bube. Dar se va aplica oare? M-aş mira, „soţul” decide, nu soţia, care dacă nu e cuminte o ia pe coajă....

Nu cred că PNL este un brand care să atragă voturi de la electoratul de dreapta. După isprăvile din ultimii doi ani, încă vii în mintea votanţilor de dreapta.

Există aici un mare risc pe care şefii PNL şi PDL îl ignoră, după câte se pare. După topirea PDL în PNL, toate lucrurile bune realizate de guvernul Boc nu se mai văd, în schimb vor fi scoase la „bătaie” pasivele şi prostiile făcute de PNL, începând cu guvernarea Tăriceanu.

Absenteismul electoratului de dreapta este asigurat!

Pe urmă nici candidaţi la prezidenţiale nu se întrevăd. Iohannis are de lămurit incompatibilitatea aflată pe rol la ICCJ. Dacă în septembrie va primi o decizie de incompatibil, adio candidatură la prezidenţiale, şi va apela la metodă cunoscută sub numele  „dragă Stolo”, în varianta „dragă Predo”.

Sperietoarea cu urcarea lui Ponta în jilţul prezidenţial, nu ţine. După prestaţiile jalnice din ultimul timp, după bombele cu fitile aprinse de către DNA, care fâsâie prin sertarele guvernului, Ponta este un candidat terminat.

Cu atât  mai mult dreapta ar trebuie să ofere un candidat credibil, un alt fel de partid, o altfel de politică.

Este PNL un „altfel de partid”? Nu poţi reacţiona altfel decât printr-un hohot de râs crispat. Doar istoria rămâne scrisă, se vor scoate toate păcatele PNL de la Tariceanu începând, cel puţin.

E de neînţeles ce câştigă PDL din această aventură, că nici diferenţa de scoruri în recentele alegeri, între cele două partide, nu e prea mare.

Să accepţi să renunţi la nume, la brand, la istorie, şi să te numeşti PNL, un partid care are mai multe păcate decât realizări?

Încurcate sunt căile politicii dâmboviţene!

Să vedem cum vor reacţiona membri şi simpatizanţii PDL, vor şi ei să se transforme peste noapte în PNL-isti?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite