PDL Mediaș a „radiat“ un deputat. Gheorghe Roman susține că doar mașinile se radiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Gheorghe Roman
Deputatul Gheorghe Roman

Biroul Permanent al PDL Mediaș a decis „radierea din evidențele membrilor" a deputatului Gheorghe Roman, pe motiv că a anunțat că va candida la alegeri ca independent. Deputatul a atras atenția foștilor săi colegi că doar mașinile se radiază.

Potrivit unui comunicat transmis agențiilor de presă, PDL Mediaș a hotărât, marți, „radierea din evidențele membrilor" a deputatului Ghoerghe Roman. Decizia de radiere a deputatului a fost transmisă Biroului Permanent Județean al PDL Sibiu, arată comunicatul.

Potrivit vicepreşedintelui PDL Sibiu, Teodor Neamţu, actualul primar al Mediaşului, hotărârea este în conformitate cu statutul partidului, nefiind vorba de o „excludere", ci de o „radiere".

Statutul PDL, articolul 20 spune: calitatea de membru se pierde prin retragere, radiere sau excludere. Radierea se face de către secretarul de resurse umane al Biroului Permanent Judeţean, la propunerea Biroului Permanent de pe teritoriul căruia se află membrul în cauză, din mai multe motive, printre care este şi declaraţia ca independent a acelui membru, care ocupă o funcţie aleasă.

Deputatul Gheorghe Roman, duminică, 8 aprilie, a organizat un spectacol, la care s-a urcat pe scenă şi a spus că va candida ca independent. Prin această poziţie de independent intră sub incidenţa a ceea ce scrie în statut şi, în aceste condiţii, am luat act şi am făcut propunerea de radiere", a declarat primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, care va candida în continuare din partea PDL.

La rândul său, deputatul Gheorghe Roman a declarat, marţi, că „doar maşinile se radiază" şi că, în calitate de deputat, nu poate fi demis decât de Consiliul Naţional de Coordonare a PDL.

„Doar maşinile sunt radiate din circulaţie. Un membru este demis, suspendat sau îşi dă demisia. În calitatea mea de deputat doar Consiliul Naţional de Coordonare al partidului mă poate demite. Iar, prin folosirea expresiei respective, colegii de partid au dovedit că nu cunosc nici statutul PDL şi nici limba română", a spus Roman.

Gheorghe Roman a fost ales la alegerile din 2008 deputat în circumscripţia electorală nr. 34 Sibiu. Acesta a organizat, duminică, la Mediaş, un concert de Florii, în cadrul căruia a anunţat că va candida ca independent la funcţia de primar al Mediaşului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite