PDL a mai pierdut un membru. Clement Negruţ s-a înscris în Mişcarea Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Clement Negruţ FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul PDL Clement Negruţ FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Clement Negruţ a demisionat din PDL pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară. Noul membru PMP a declarat că această formaţiune îi oferă prilejul de a vorbi tare şi răspicat.

„Nu mă duc la putere, ci merg într-un partid care acum se naşte. Sunt supărat pe situaţia inertă din PDL. PDL a ajuns într-o fundătură şi este ca un căţel care arată dur în spatele gardului. Îmi place că la acest partid se vorbeşte tare şi răspicat“, au fost primele cuvinte ale lui Negruţ, în calitate de membru PMP.

Deputatul PDL de Alba Clement Negruţ, care era şi prim-vicepreşedinte al PDL Alba, a anunţat că demisionează din partid şi va pleca la Mişcarea Populară, unde ar urma să preia coordonarea grupului de iniţiativă din Alba.

„Nu pot să fiu foarte detaşat în explicaţiile mele. Nu aş vrea să folosesc stereotipuri că nu mă mai regăsesc într-un partid. Vreau să cred că eu pot să fac o altfel de politică. Doresc să îmi creez şi să îmi creionez un altfel de mod de a face politică, într-o altă conjunctură. Doresc să mă alătur Partidului Mişcarea Populară pentru că eu, după alegerile din interiorul partidului, am simţit că în PDL lucrurile nu se îndreaptă într-o direcţie bună şi nu vreau să aduc iar în discuţie ce s-a întâmplat şi modul în care am înţeles să facem politică şi să facem opoziţie, în primul rând“, a mai adăugat Negruţ.

Deputatul a comparat partidul pe care l-a părăsit cu un buldog fără dinţi, referindu-se în special la liderii partidului.

„Din păcate, am spus-o şi o repet, PDL este un buldog care, din păcate, şi-a pierdut dinţii, şi-a rupt dinţii, mai bine spus, în decembrie 2012 şi nu mă refer numai la partid în general, ci la liderii săi, care majoritatea au dovedit că nu pot să fie cu adevărat lideri. În curtea ta eşti foarte vocal şi în afară nu se întâmplă nimic şi mă refer la lupta împotriva USL“, a completat Negruţ.

În primăvara anului 2011, Clement Negruţ şi-a mai dat o dată demisia din PDL, după ce anterior renunţase la toate funcţiile de conducere, în urma unui scandal în interiorul organizaţiei. El şi-a motivat atunci demisia prin faptul că, după ce şi-a anunţat renunţarea la funcţiile politice deţinute în PDL Alba, a fost atacat şi terfelit în fel şi chip de colegii săi de partid. După câteva luni, Clement Negruţ a revenit în PDL, precizând că doreşte să îşi finalizeze activitatea politică începută alături de colegii săi. Tot atunci şi-a anunţat şi intenţia de a candida pentru un nou mandat de deputat.

În ură cu mai puţin de două săptămâni, fostul ministru Valerian Vreme a demisionat din PDL pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară, noua formaţiune susţinută de Traian Băsescu, precizând că este o construcţie politică deschisă către societatea civilă, spre oamenii şcolii şi mediul de afaceri. Printre cei care au părăsit PDL se numără preşedintele PMP, Eugen Tomac, Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

Materiale pe aceeaşi temă:

PDL a mai pierdut un membru în favoarea Mişcării Populare. Valerian Vreme a demisionat din PDL

Mişcarea Populară şi-a ales preşedintele: Eugen Tomac

Încă o demisie din PDL: Eugen Tomac se alătură proiectului Mişcarea Populară

Adrian Papahagi a anunţat pe Facebook că a demisionat din PDL: „Păstrez aceeaşi prietenie lui Emil Boc. Singurul lider legitim este Traian Băsescu“

Cătălin Predoiu s-a înscris în PDL, Papahagi a plecat la Mişcarea Populară
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite