PDL invită PNL să trântească Guvernul USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, Crin Antonescu şi Vasile Blaga FOTO Adevărul
Victor Ponta, Crin Antonescu şi Vasile Blaga FOTO Adevărul

Preşedintele PDL Vasile Blaga i-a transmis o scrisoare liderulu PNL Crin Antonescu în care îl anunţă că la grupul PDL îl aşteaptă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi îi invită pe liberali să semneze. Pentru a iniţia o moţiune de cenzură, este nevoie de o pătrime din numărul total al parlamentarilor.

„În goana după o funcţie de vicepremier pentru PNL şi în dorinţa obsesivă de a deveni preşedintele României, aţi paralizat guvernarea. Ministerele cheie ale guvernului sunt blocate de săptămâni în şir. Dacă vă doriţi cu adevărat justiţie şi măsuri de dreapta care să vă reconfirme ideologia de mult abandonată, la Grupul PDL din Camera Deputaţilor vă aşteaptă moţiunea de cenzură a PDL împotriva guvernului Ponta. Poftiţi, nu vă sfiiţi. Noi am semnat-o deja“, se arată în scrisoarea adresată preşedintelui PNL.

Liderul PDL dă primele semne de apropiere spre liberali, condamnând practicile Guvernului Ponta din ultima perioadă. „Am fost cu toţii martorii metamorfozei la care aţi fost supus în ultima perioadă. Suntem conştienţi de faptul că presiunile politice la care sunteţi supus determină în propria dvs. persoană renaşterea liberalismului şi a doctrinei dreptei“, mai scrie Blaga.

Totodată, preşedintele PDL l-a taxat pe Antonescu pentru reacţia întârziată cu privire la anumite măsuri care ţin de activitatea Guvenului. „Ceea ce, însă, nu putem înţelege este de ce tocmai acum v-aţi amintit de scăderea CAS, acum când sunteţi cu un picior afară din Guvern, şi nu când aţi guvernat efectiv. De ce scăderea CAS nu a fost operată în aproape 2 ani de guvernare, atâta vreme cât ministru al muncii a fost şi este încă un liberal, cel puţin în acte?“, mai spune Blaga.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii, însă pentru a retrage încrederea acordată Guvernului este nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Calculele arată că PNL, împreună cu PDL, nu formează o nouă majoritate.

Liderul liberal Crin Antonescu s-a întâlnit la Guvern cu premierul Victor Ponta, înaintea şedinţei de Guvern. Întâlnirea dintre cei doi a durat numai 15 minute, iar liderii USL nu au ajuns la niciun rezultat. Premierul a acceptat demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea pe care le-a trimis la Cotroceni. Până luni, Ponta a preluat interimatul la Ministerul Finanţelor, iar Constantin Niţă va fi interimar la Economie

Preşedintele PNL Crin Antonescu a reacţionat dur după decizia premierului Victor Ponta de a numi interimari miniştri USD în locul miniştrilor propuşi de PNL. Antonescu i-a dat chiar un ultimatum premierului: până luni, Ponta trebuie să se decidă dacă va continua în formula USL sau va prefera majoritatea USD. Cât despre noua alianţă USD, liderul liberal şi-a menţinut opinia: încalcă protocolul USL şi nu are legitimitate.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite