PDL iese la bătaie în teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 400 de creşe promise de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, fac parte din planul electoral gândit de liderii PDL. În programul pus la cale de Gheorghe Flutur şi Ioan Oltean au fost in­cluse şi acţiuni în te­ritoriu cu miniştri şi parlamentari PDL în care să fie lăudate iniţiativele Gu­vernului.

Pentru ca planul construcţiei celor 400 de creşe să poată prinde contur cât mai repede, dată fiind presiunea electorală, fiecare primar a primit sarcină de la Elena Udrea să declare ce teren poate pune la dispoziţie Ministerului Dezvoltării. Potrivit unor documente obţinute de „Adevărul", conducerea centrală i-a mobilizat şi pe  preşedinţii de organizaţii judeţene, care au primit ordin să transmită la centru un sumar al principalelor evenimente culturale, religioase, politice, care sunt planificate în fiecare judeţ, până la finalul anului. „Solicitaţi secretariatului general participarea liderilor PDL la orice manifestare la care apreciaţi că o prezenţă de o asemenea factură este benefică", le ordonă şefilor de filiale prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur şi secretarul general Ioan Oltean, într-un document trimis la sfârşitul lunii trecute.

„Cele pozitive să se adune"

Preşedinţilor de organizaţii judeţene le revine şi sarcina de a organiza „acţiuni publice de informare şi explicare a măsurilor guvernamentale şi a actelor legislative", fiind instruiţi însă să le selecteze doar pe cele „cu impact pozitiv". „Faceţi acţiuni în care să implicaţi parlamentari PDL, consilieri judeţeni şi locali PDL şi să invitaţi de asemenea membri ai PDL care sunt specialişti pe domeniile respective", se mai arată în „ghidul de comportament preelectoral", pus la punct de liderii de la centru. Instrucţiunile sunt dublate şi de o raportare lunară pe care şefii din teritoriu trebuie s-o transmită în perioada 1-5 ale fiecărei luni la cabinetul preşedintelui PDL, Emil Boc.

Sub lupa lui Boc au fost băgaţi, chiar şi în timpul vacanţei parlamentare, toţi aleşii PDL şi directorii direcţiilor deconcentrate, cărora le revine sarcina de a participa săptămânal la acţiuni în teritoriu, organizate de preşedinţii Birourilor Permanente Judeţene, care vor avea ocazia să-i şi pârască lui Oltean la centru, în cazul în care „nu onorează". „Săptămânal, preşedinţii organizaţiilor judeţene vor înainta un raport către Cancelaria Biroului Permanent Naţional, în atenţia secretarului general Ioan Oltean, privitor la acţiunile desfăşurate în judeţ de parlamentarii PDL şi directorii direcţiilor deconcentrate", se arată în alt document semnat de Emil Boc.Tot la premier ajung şi raportările despre acţiunile din teritoriu ale miniştrilor, ale secretarilor de stat sau ale preşedinţilor agenţiilor naţionale, aflaţi la rândul lor în programul de monitorizare preelectorală. 

Conducerea PDL a mai demarat şi un recensământ al aleşilor locali ai partidului şi al persoanelor susţinute în funcţii publice la nivel judeţean. „Persoanele care nu vor fi trecute în acest tabel vor fi considerate ca neavând susţinerea PDL", le-a scris şefilor din teritoriu prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

400 de creşe a promis Udrea că vor fi gata în 2011

Comisiile de specialitate, alese până la sfârşitul lunii

Până la 31 iulie, organizaţiile judeţene sunt presate să finalizeze alegerea conducerii comisiilor de specialitate pentru ca, până la 1 septembrie, dispozitivul de luptă preelectorală să fie completat cu foruri de specialişti la nivel naţional. „Vă solicităm să organizaţi, obligatoriu, evenimente care să aibă legătură cu înfiinţarea comisiilor, la care să invitaţi un secretar de stat din domeniul respectiv. Evenimentele trebuie mediatizate local", se arată într-un act semnat de Gheorghe Flutur.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite