PDL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. PNL, invitat să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepresedinte PDL Liviu Negoiţă a declarat că PDL va depune o moţiune de cenzură după ce premierul Victor Ponta îşi va suma răspunderea pe noul program de guvernare. Negoiţă i-a invitat pe cei din opoziţie, inclusiv pe liberali, să se alăture acestui demers, potrivit Mediafax.

"Îi invităm pe toţi cei care se pretind a fi în opoziţie să se alăture demersului nostru. Va fi o moţiune de cenzură detector de minciuni atât pentru Guvernul Ponta III, cât şi pentru liberali. Atât timp cât Victor Ponta vine în Parlament cu o astfel de procedură, urmarea sa naturala din partea opoziţiei este depunerea unei moţiuni de cenzură", a afirmat Negoiţă.

El a adăugat că nedepunerea unei moţiuni de cenzură ar însemna acceptarea automată a noului Guvern.

"Să îi vedem pe cei 30 de liberali care au votat pentru învestirea Guvernului Ponta III cu cine joacă de fapt, unde sunt ei - la putere sau la opoziţie", a mai spus Negoiţă.

Potrivit Constituţiei, Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un program de priorităţi pentru perioada următoare, document care nu reprezintă programul de guvernare din decembrie 2012, dar e inspirat aproape integral din acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite