PDL va depune la Camera Deputaţilor o moţiunea simplă pe agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ședință de plen la Camera Deputaților
Ședință de plen la Camera Deputaților

În textul moţiunii, intitulată „Dăunătorii USL distrug agricultura“, PDL acuză actuala guvernare că nu a respectat o serie de promisiuni făcute fermierilor, nu a procedat la restructurarea Ministerului Agriculturii şi nu a sprijinit înfiinţarea Camerelor agricole.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma, săptămâna trecută, că moţiunea anunţată de PDL este un prilej bun pentru a prezenta Parlamentului problemele create în acest sector de democrat-liberali, dar şi lucrurile bune iniţiate în această perioadă pentru agricultură.

„Abia aştept să spun Parlamentului cum PDL a devalizat sistemul de irigaţii din România, cum a concediat 3.000 de oameni din sistemul de îmbunătăţiri funciare şi cum a externalizat toate serviciile pe care Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare trebuie să le presteze cu personal propriu. O să explic, de asemenea, de ce bugetul MADR este cel mai mic buget de după 1989 şi cum acesta a fost direcţionat, din păcate, către firmele de partid. O să îmi facă plăcere să fac acest lucru şi la nivelul Parlamentului, cu toate că am mai vorbit în public de toate aceste probleme", a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constatin pentru Agerpres, precizând că moţiunea simplă îi va oferi ocazia de a prezenta şi lucrurile bune care s-au făcut pentru agricultură în această perioadă.

„O să profit de ocazie să spun foarte multe lucruri bune care s-au făcut la MADR, din punctul meu de vedere. Voi scoate în evidenţă faptul că este pentru prima dată când se alocă un buget suplimentar la rectificarea bugetară pentru MADR pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă, dar şi pentru a acorda nivelul maxim al subvenţiilor pe care îl permite Comisia Europeană. Este vorba de 100 de milioane de euro, care vor fi la dispoziţia MADR la sfârşitul lunii octombrie. Acest lucru arată că USL pune în practică ceea ce a spus în programul de guvernare şi anume că agricultura este elementul esenţial de dezvoltare a economiei româneşti, alături de energie“, adăuga şeful MADR.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite