PDL îi cere lui Vosganian să demisioneze din Senat, pentru a putea fi cercetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian FOTO Adevărul
Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian FOTO Adevărul

Partidul Democrat Liberal îi cere senatorului Varujan Vosganian să demisioneze din Parlament, pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei.

Potrivit vicepreşedintelui PDL Alin Tişe, prin votul din Senat al majorităţii USL au fost încălcate principiile statului de drept, iar asta se va reflecta în viitorul raport  MCV.

„Având în vedere că USL a refuzat să ridice imunitatea senatorului Varujan Vosganian, PDL solicită în regim de urgenţă demisia acestuia din Senat. Considerăm că, prin atitudinea avută în Senat, USL a afectat democraţia, statul de drept, viitorul Raport MCV şi aderarea României la Schengen“, a afimat Tişe.

Varujan Vosganian şi-a anunţat luni demisia din funcţia de ministru, la scurt timp după votul dat în Senat, de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

Într-un text publicat pe blogul personal, Vosganian susţine că nu demisionează, deoarece doreşte să ajute, ca parlamentar, cetăţenii din colegiul pe care îl reprezintă.

„Am primit un mandat parlamentar de la un colegiu cu multe probleme. Sunt două sute de mii de locuitori care trăiesc într-unul dintre cele mai sărace ţinuturi din România şi care şi-au pus speranţele în mine“, explică el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite