PDL îi cere lui Victor Ponta să renunţe la atitudinea de revanşă politică dominată de angoase personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

PDL îi cere lui Victor Ponta "să înceteze definitiv să mai dea comenzi politice justiţiei cu scopul personal de a-şi regla conturile politice cu lideri ai PDL", menţionând că anunţul acestuia privind faptul că DNA l-ar cerceta pe Lucian Duţă a fost devoalat de DNA.


„Partidul Democrat Liberal îi cere imperativ lui Victor Ponta să înceteze definitiv să mai dea comenzi politice justiţiei cu scopul personal de a-şi regla conturile politice cu lideri ai PDL. Minciuna agresivă a lui Victor Ponta, care joi folosea instituţia Guvernului pentru a trimite un comunicat de presă în care anunţa că doctorul Lucian Duţă, lider al PDL, este cercetat penal de DNA cu scopul de a bloca numirea unui profesionist într-o instituţie a statului, a fost devoalată sec de Direcţia Naţională Anticorupţie", se arată într-un comunicat PDL remis Mediafax.
 
Potrivit PDL, "recidiva lui Victor Ponta în încercarea de a controla politic parchetele şi minciuna perpetuă care îi caracterizează activitatea politică sunt degradante pentru un premier al unui stat european".
 
"Victor Ponta stă la masă cu miniştri şi parlamentari ai USL aflaţi la un pas de a fi condamnaţi pentru corupţie, dar caută vinovaţi în PDL. PDL îi cere lui Victor Ponta să înveţe odată ce înseamnă să fii premier într-un stat european şi să renunţe la atitudinea de revanşă politică dominată de angoase personale", se mai arată în comunicatul PDL.
 
Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Victor Ponta a precizat, joi seara, la postul B1 TV, că Doru Bădescu şi-a prezentat demisia în urma discuţiei pe care a avut-o cu acesta referitor la reacţia greşită în cazul nominalizării lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS.
 
"A fost preşedintele Casei, astăzi am lămurit lucrurile. În primul rând că domnul Duţă nu este membru în consiliu de administraţie. Administraţia Prezidenţială nu a semnat niciun decret şi a fost o acţiune personală a unui consilier prezidenţial, prieten cu domnul Duţă. Motiv pentru care reacţia domnului Bădescu, dincolo de termenii folosiţi care nu erau în regulă, a fost evident o reacţie greşită, motiv pentru care am discutat, şi-a prezentat demisia şi de altfel, mâine, o să-l propun în funcţia de şef al Casei Naţionale pe domnul Cristian Buşoi, europarlamentar", a spus Ponta.


Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite