PDL cere primarilor de sectoare să nu aplice ordinul prefectului de oprire a camerele video în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu este președintele interimar al PDL București
Adriean Videanu este președintele interimar al PDL București

PDL Bucureşti cere primarilor de sectoare să nu aplice o adresă remisă de Guvern, prin intermediul prefectului, privind întreruperea funcţionării, pe perioada votării la referendum, a camerelor de supraveghere video în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare în unităţile de învăţământ

„Premierul Victor Ponta, prin intermediul prefectului Capitalei, Georgeta Gavrilă, a interzis funcţionarea sistemelor de filmat montate de ani de zile în unităţile şcolare unde sunt organizate şi secţiile de vot. Abuzul este oficializat printr-o adresă a prefectului Bucureştiului trimisă primarilor de sectoare din Capitală. Ordinul prefectului din Bucureşti este ilegal şi abuziv deoarece încalcă şi deformează grosolan Hotărarea BEC nr.13/2012 care prevede ca în cabinele de vot să nu fie permise camere video sau foto", se arată într-un comunicat transmis de Departamentul de comunicare al PDL.

PDL Bucureşti cere primarilor de sectoare din Capitală „să nu aplice această adresă ilegală remisă de Guvern, prin subordonatul său, prefectul".

„Doar BEC este cel care poate dispune funcţionarea sau blocarea sistemelor de filmat din secţiile de vot", menţionează sursa citată.

Pe de altă parte, PDL afirmă că judeţul Alba a fost „invadat, peste noapte", cu materiale electorale prin care oamenii sunt insistent îndemnaţi să meargă la vot.
„Materialele sunt «semnate» de preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, membru al PDL. Organizatia PDL Alba a făcut plângere penală împotriva USL pentru furt de identitate", arată sursa citată.

PDL mai susţine că, în ultima zi de campanie, în Sectorul 3, reprezentanţi ai primarului USL Robert Negoiţă ar fi strâns semnături solicitând datele persoanele ale cetăţenilor.

„Solicitarea datelor cu caracter personal în plină campanie electorală: codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate şi adresa arată intenţia clară de a încălca legea şi de a folosi metode ilegale pentru fraudarea rezultatului votului din 29 iulie", spun democrat-liberalii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite