PDL ameninţă UDMR: N-avem nimic cu maghiarii, dar Clujul va avea un primar român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor (stânga) l-a ameninţat pe Emil Boc cu ruperea Coaliţiei
Kelemen Hunor (stânga) l-a ameninţat pe Emil Boc cu ruperea Coaliţiei

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că exclude categoric desemnarea unui maghiar în funcţia de primar interimar al municipiului Cluj-Napoca.

Conducerea UDMR Cluj a decis, joi, în unanimitate să îl propună pe viceprimarul Clujului, Laszlo Attila, pentru funcţia de primar interimar al municipiului. Ioan Oltean a fost întrebat dacă PDL acceptă acest lucru.

"Vă asigur că viceprimarul care va prelua interimatul va fi român. Acolo sunt doi viceprimari, unul de la PDL, altul de la UDMR. Clujul va fi condus în perioada interimatului de un viceprimar român, un primar interimar român. Nu avem nimic cu maghiarii, dar la Cluj există un viceprimar PDL şi acesta va trebui să fie desemnat, delegat de CL Cluj-Napoca să conducă municipiul până se va reglementa situaţia juridică a primarului şi vom vedea care vor fi paşii următori de făcut", a declarat Oltean.

Buda: UDMR să aibă grijă!

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a fost, vineri, şi mai direct, transmiţându-le celor din UDMR că PDL l-ar putea schimba din funcţie pe Laszlo Attila dacă partenerii de guvernare nu-şi retrag pretenţiile.

"Există anumite presiuni din partea colegilor de partid din PDL Cluj ca să optăm în Consiliul Local Cluj-Napoca pentru schimbarea lui Laszlo Attila din funcţia de viceprimar. Mizez pe un moment de luciditate din partea UDMR Cluj, astfel încât să îşi retragă propunerea ca Laszlo să fie candidat pentru ocuparea funcţiei de primar interimar şi să preia atribuţiile lui Sorin Apostu. În cazul în care nu îşi retrag propunerea, orice variantă este posibilă, inclusiv de schimbare a lui Laszlo Attila din funcţie", a spus Buda.

PDL are în Consiliul Local Cluj-Napoca 16 consilieri, UDMR are cinci, iar PNL şi PSD câte trei.

Potrivit Legii nr. 215/ 2001 a administraţiei publice, pentru alegerea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari - Laszlo Attila (UDMR) şi Radu Moisin (PDL) - este nevoie de o majoritate simplă a consilierilor, adică 14 voturi din 27 de aleşi.

Ioan Oltean: Clujul va avea primar român

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, pentru 29 de zile. Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale. Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite