PDL acuză USL că urmăreşte să transmită Curţii mai multe date privind numărul alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul şi USL se pregătesc să transmită Curţii Constituţionale mai multe date privind numărul alegătorilor, lucru care va crea confuzie în luarea unei decizii privind referendumul, a declarat, astăzi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, într-o conferinţă de presă.

„Astăzi, aceasta este intenţia domniilor lor. Listele sunt, numărul alegătorilor este, să facă acest lucru cât mai rapid“, a subliniat Preda.

Întrebat despre cifrele pe care ar urma să le transmită Guvernul Curţii Constituţionale, Preda a răspuns că reprezentanţii Executivului vor să dea date din minirecensământul realizat ilegal.
„Vor să amestece merele cu perele, să dea oameni care sunt plecaţi şi nu sunt plecaţi, date provenite din minirecensământurile ilegale, inoportune şi până la urmă fără niciun rezultat, pentru a induce în eroare şi a crea o stare de confuzie în interiorul Curţii Constituţionale“, mai spune Preda, precizând că PDL are aceste informaţii privind planul Guvernului din interiorul MAI.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu, a prezentat răspunsurile primite din partea Direcţiei pentru Evidenţa persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală pentru Paşapoarte, la solicitarea comisiei parlamentare. Documentele prezintă situaţia legată de numărul populaţiei cu drept de vot în România şi persoanele cu domiciliul în străinătate.

Astfel, numărul persoanelor cu drept de vot aflate pe listele electorale permanente destinate desfăşurării referendumului din data de 29 iulie se ridică la 18.292.514 alegători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite