UPDATE PC îşi alege astăzi conducerea. Ponta, la Congres: Am o invidie pe domnul Voiculescu, Băsescu îl urăşte mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Conservator (PC) a organizat sâmbătă, înainte de lansarea candidaţilor pentru Parlamentul European, un congres extraordinar pentru a-şi alege o nouă conducere. Daniel Constantin a fost reales preşedinte al PC.

UPDATE: În funcţia de secretar general al PC a fost ales deputatul Damian Florea, preşedinte executiv — senatorul Vasile Nistor, iar prim-vicepreşedinte — primarul Cristian Popescu Piedone.

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat, sâmbătă, la Congresul PC, că nu va candida la Preşedinţie decât dacă va avea sprijinul PC, el menţionând, pe de altă parte: "Am o invidie pe domnul Voiculescu: Băsescu îl urăşte mai mult".

"Nu candidez la Preşedinţie decât dacă am sprijinul PC. După cum vedeţi, m-am pregătit deja petru câştigarea bunăvoinţei dumneavoastră, am o cravată în culorile dumneavoastră, dar i-am notat deja pe cei care au cravată roşie şi vreau să le mulţumesc pentru pregătirea campaniei", a spus Ponta, în debutul Congresului PC, citat de Mediafax.

El a afirmat că este prezent la Congresul PC pentru a mulţumi acestui partid că a fost alături de el în bătălia pentru înlăturarea "regimului Traian Băsescu". "Sunt astăzi aici să vă mulţumescpt faptul că în ultimii ani am fost umăr la umăr în cea mai importantă bătălie pe care am dat-o pentru România, şi anume înlăturarea regimului Traian Băsescu, şi ştiu că mă pot baza pe dumneavoastră până la capăt pentru această bătălie", a spus Ponta.

Liderul PSD a arătat că pentru cei care au rezistat 3.400 de zile în regimul Băsescu, ultimele 200 de zile o să pară uşoare. "Mă gândeam ieri că dacă aşa de greu şi cu atâtea suferinţe pentru toată ţara am rezistat 3.400 de zile în acest regim antinaţional, antiromânesc şi antisocial, ultimele 200 o să ni se pară uşoare, mai ales că sunt sigur că în noiembrie o să câştigăm şi o să facem dreptate până la capăt tuturor celor care în aceste 3.400 de zile au avut de suferit din cauza regimului Băsescu", a adăugat Ponta.

El le-aspus reprezentanţilor PC că ţine foarte mult ca PSD să fie un aliat care să le arate respect şi consideraţie. "Dincolo de orice alte funcţii, dincolo de orice alte interese politice, cred că PC, aşa cum este el astăzi, merită respect, merită consideraţie şi din partea unui partid mai mare, cum este PSD, şi din partea celor care niciodată nu ar fi obţinut paritatea cu noi decât dacă erau aliaţi cu dumneavoastră, şi din partea celor care consideră că PC este aşa, ceva care nu contează. Eu cred că aţi dovedit şi în urmă cu 2 ani şi la parlamentare şi la locale că sunteţi un partid care contează, care are loc pe scena politică şi, din acest punct de vedere, mă angajez în numele PSD că veţi avea întodeauna respectul pe care îl meritaţi şi consideraţia pe care o meritaţi", le-a mai spus Ponta conservatorilor.

"Am o invidie pe domnul Voiculescu: Băsescu îl urăşte mai mult. Vedeţi că îi spune întotdeauna motanul Felix, mie îmi spune doar pisic. Nu m-am ridicat încă la nivelul cel mai înalt, dar din fericire, în ultimii ani, şi mai ales în perioada care urmează, o să-şi aducă aminte de ceea ce i-am spus cu pisicul blând care zgârâie rău şi o să-l doară din ce în ce mai rău şi o să o doară şi pe doamna... Doamna cu blugii şi cu pantofii de 1.000 de euro, care bagă pâinea, pâinea la care, împreună cu Daniel Constantin, am redus TVA. Dacă ştiam că din acea reducere o să-şi mai ia o pereche de pantofi doamna Udrea, ne mai gândeam, dar cred că am făcut bine pentru România", a mai spus Ponta, fiind aplaudat de cei prezenţi.

Preşedintele fondator al PC, prezent la eveniment, a izbucnit în râs la afirmaţia premierului.

"Sunt câţiva oameni care au fost extrem de hotărâţi de la început, unerori mai hotărâţi decât mine şi vreau să le mulţumesc, începând cu preşedintele dumnevoastră fondator, domnul Dan Voiculescu. Mă gândeam că aveţi un preşedinte mai tânăr decât PSD şi un preşedinte fondator mai tânăr decât PSD, înseamnă că viitorul vă aparţine şi aveţi un avantaj faţă de noi", le-a spus Ponta participanţilor la Congresul PC.

Elena Udrea, aflată în Bucovina de Paşte, a postat pe Facebook fotografii în care apare frământând şi întinz aluat. Udrea apare în fotografii alături de mai multe femei îmbrăcate în costum popular. La rândul său, ea este îmbrăcată cu ie, blugi, pe cap are batic şi este încălţată cu pantofi roşii cu toc cui. "Împreună cu gospodinele din Bucovina tocmai am pregătit coşul cu bucate de sfinţit pentru noaptea de Înviere", este textul care însoţeşte fotografiile postate de Elena Udrea pe Facebook.


La eveniment au participat preşedintele PSD Victor Ponta, liderul UNPR Gabriel Oprea, preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Pentru toate cele patru funcţii a existat câte un singur candidat: pentru funcţia de preşedinte — Daniel Constantin, liderul actual, pentru funcţia de secretar general — deputatul Damian Florea, pentru funcţia de preşedinte executiv — Vasile Nistor, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte — Cristian Popescu Piedone.

De la ora 13.30, tot la Romexpo, Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC îşi lansează candidaţii la alegerile europarlamentare din 25 mai, în prezenţa preşedintelui socialiştilor europeni, Marin Schulz.

„La acţiune, alături de premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, Daniel Constantin, preşedintele PC, va participa Martin Schulz, preşedinte al Parlamentului European şi candidatul Partidului Socialist European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, precum şi alţi invitaţi de seama, atât din mediul internaţional, cât şi din ţară“, mai precizează sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite