Pavelescu, despre actorii care au protestat: Bufoni care fură de la cei care aduc plus-valoare; Caramitru ar trebui să-şi pună singur cătuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu PNTCD FOTO Mediafax
Aurelian Pavelescu PNTCD FOTO Mediafax

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a răbufnit în ultimele zile la actorii care au protestat duminică în Piaţa Victoriei faţă de bugetul tot mai redus alocat culturii. Pavelescu a spus despre actori că ar trebui să meargă „la muncă pe şantier”, şi a spus despre Ion Caramitru ca ar trebui să-şi pună singur cătuşe şi să meargă la DNA.

Luni, şeful PNŢCD a spus despreactori că ar trebui să meargă „pe şantier” şi i-a criticat pentru faptul că au ieşit să protesteze.

„ACTORII ŞI PROTESTELE - SĂ FIE PLĂTIŢI CA ÎN COMUNISM, DAR SĂ TRĂIASCĂ ÎN CAPITALISM! SE POATE AŞA CEVA? EU CRED CĂ NU! E NEVOIE PE ŞANTIERE! CE ZICEŢI D-LE CARAMITRU? De câţiva ani, un grup de actori - unii cu faimă - s-a găsit în fruntea protestelor împotriva «ciumei roşii», ridicând în slăvi linia corporatisto-neomarxisto-globalizantă. Linia care spune că statul nu trebuie să-i protejeze pe săraci prea mult, nişte leneşi rămaşi din comunism; că pensionarilor să nu li se mărească pensiile fiind retrograzi, cu mentalitate comunistă, care dacă iau bani mai mulţi îi îndatorează pe nepoţi; iar asistaţii social... «LA MUNCĂ!» Dar, mai ales, că aparatul de stat este supradimensionat, o dovadă a corupţiei generalizate”, a afirmat Aurelian Pavelescu pe Facebook.

Acesta a mai afirmat că actorii sunt „categoria cea mai mult subvenţionată” de stat şi că „fură” de la oamenii care aduc plus-valoare. De asemenea, Pavelescu acuză că actorii „s-au transformat într-un fel de bufoni” şi că au ales să protesteze pentru a-şi „acoperi nulitatea”.

Ce vedem noi acum? Că actorii sunt, de fapt, categoria cea mai mult subvenţionată de acest stat «corupt» şi care fură de la oamenii care aduc realmente plus-valoare (corporatiştii), pentru a da la «privilegiaţii asistaţi social», adică şi la actori. Păi, cum, voi, actorii, nu trăiţi din ce produceţi? Că aşa e cu corporatiştii. Cum, luaţi de la copiii abandonaţi, din banii de la sănătate şi de la cei care nu au medicamente pentru cancer, de pildă? Cum, sunteţi cerşetori la bugetul de stat? Nu e bine deloc!

Bine, bine, să zicem că mai peste tot statul sprijină cultura. Dar unde sunt adevăraţii artişti, actori, piese de teatru şi filme valoroase? Teatrul şi filmul au fost de-a dreptul manelizate, iar actoraşii s-au transformat într-un fel de bufoni ai zilei (nu ai regelui, se-nţelege), fără valoare. Cu două trei excepţii, alte sute nu sunt demni de această profesie, un fel de salahori la o industrie a distracţiei de cel mai jos nivel intelectual, până la vulgaritate”, a mai declarat liderul PNŢCD.
 

Pavelescu şi-a continuat atacul o zi mai târziu, de data asta îndreptată către Ion Caramitru.

„Păi, nu era Caramitru cu lupta împotriva corupţiei şi cu # rezist? Onest ar fi din partea lui să-şi pună singur nişte cătuşe şi să meargă la DNA voluntar, întocmai acelor bolşevici care, înainte de a fi executaţi de Stalin, chiar nevinovaţi fiind, îşi recunoşteau crimele şi-şi cereau iertare poporului. Şi erau împuşcaţi cu conştiinţa curată”, a semnat politicianul, care s-a referit la Corpul de control trimis la Teatrul Naţional de către ministrul Culturii Daniel Breaz, pentru a verifica cum s-au cheltuit banii publici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite