Paul Stănescu: Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloş bate astăzi degeaba la poarta PNL. Negocierea este o inutilă bârfă la o cafeluţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu, secretar general PSD Inquam Photos / George Călin
Paul Stănescu, secretar general PSD Inquam Photos / George Călin

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susţine că dacă negocierile de vineri, între Dacian Cioloş şi PNL, eşuează, deja s-ar intra de logica pentru anticipate. Ce nu spune liderul social-democrat este că pentru anticipate sunt necesari numeroşi paşi şi de voinţa lui Klaus Iohannis, cel care poate decide dacă dizolvă sau nu Parlamentul.

„Negocierea lui Dacian Cioloş cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluţă şi-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România. Premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar. Ar fi o bătaie de joc la adresa democraţiei ca o formaţiune de importanţa politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliţie. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament”, precizează Paul Stănescu, potrivit unui comunicat de presă. 

„Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relaţia dintre PNL şi USR este ruptă şi nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de faţadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului şi invers au consecinţe. Instabilitatea politică va continua.  PSD a spus că soluţia cea mai la îndemână pentru deblocarea situaţiei este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. Pentru că este limpede că Cioloş a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime şi românii. Ei aşteaptă astăzi, în criză, soluţii de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf”, completează secretarul general al PSD.  

Liderul social-democrat susţine că anticipatele ar fi susţinute şi de USR. „Românii nu mai au timp ca liberalii şi useriştii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluţa de astăzi PNL îl refuză pe Cioloş pentru o majoritate, apar premise şi mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluţia de avarie pe care o susţine şi USR-ul”, a conchis Paul Stănescu.

Reîntoarcerea la popor, clamată de partidele care vor anticipate, e un obiectiv care se loveşte de numeroase obstacole şi a cărui punere în practică ar putea avea loc cel mai devreme peste aproape jumătate de an.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite