Patriarhul Daniel, invitaţie pentru Iohannis: „Biserica vrea să vă cinstească“. Ce a răspuns preşedintele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a confirmat duminică, la ieşirea de la slujba ţinută la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, că se va întâlni cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PFP Daniel.

Iohannis a fost întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la slujbă, dacă va accepta invitaţia Patriarhului şi a răspuns afirmativ. „Da, sigur că da, cum să nu“, a spus  el.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a fost cel care i-a transmis preşedintelui invitaţia.

„Sunteţi aşteptat şi de Prea Fericitul Părinte Patriarh, care m-a încredinţat să vă transmitem această dorinţă. Biserica vrea să cinstească pe toţi cei care caută binele“,a spus acesta, în predica sa.

Preşedintele Iohannis a afirmat duminică, într-o postare pe Facebook, că va participa, în decursul mandatului, la ceremoniiile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră. 

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Preşedintele Iohannis, aplaudat la ieşirea de la slujba oficiată la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent, duminică, la liturghia oficiată la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. Într-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, şeful statului a precizat că, „în calitate de creştin luteran”, a participat doar la prima parte a liturghiei.

Primele poze postate de Carmen Iohannis pe Facebook în 2015

Prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a postat, în prima zi a anului 2015, câteva fotografii pe facebook în care apare Klaus Iohannis alături de un copil lângă bradul de Crăciun.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite