Pastila zilnică de ipocrizie politică: cum vede Predoiu injustiţia din Moldova, dar nu o vede pe cea din România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Predoiu susţine că este îngrijorat faţă de modul în care se desfăşoară lupta anticorupţie la Chişinău, în condiţiile în care situaţia seamănă din ce în ce mai mult cu o „răfuială politico-oligarhică”. Dar contractele Alinei Gorghiu cu AVAS, dosarul Gala Bute şi politizarea justiţiei din România ale cui rămân?!

Oricât de multă detaşare încerci să practici în ceea ce priveşte analiza critică a evenimentelor şi declaraţiilor politice din România, există momente în care ajungi pur şi simplu înmărmurit de ipocrizia unor lideri de partid. Mai ales atunci când vine vorba despre „lupta pentru statul de drept” şi relaţia cu justiţia.

De exemplu, am citit declaraţiile recente ale fostului ministru al Justiţiei din guvernul PDL, actual prim-vicepreşedinte PNL, Cătălin Predoiu, despre arestarea fostului premier moldovean Vlad Filat şi starea justiţiei din Republica Moldova. Pe scurt, Predoiu susţine că este îngrijorat faţă de modul în care se desfăşoară lupta anticorupţie la Chişinău, în condiţiile în care situaţia seamănă din ce în ce mai mult cu o „răfuială politico-oligarhică”.

Păi bine-bine, dar despre politizarea excesivă a Justiţiei din România nimic?! La noi e totul bine în timp ce la alţii situaţia e catastrofală? Cum poate un fost ministru al Justiţiei să comenteze demersurile procuraturii din Moldova, ignorând total abuzurile cu care se confruntă oamenii din propria ţară? Răspunsul e mai simplu decât pare!

Atât timp cât în România sunt anchetaţi şi arestaţi doar cei din tabăra adversă sau adversarii din partid, domnul Predoiu nu are nimic de comentat. Dimpotrivă, îngrijorarea lui e mai degrabă legată de oligarhii de la Chişinău, în loc să abordeze direct şi bărbăteşte afacerile suspecte cu AVAS în care apare foarte des numele colegei de partid Alina Gorghiu. Sau mai bine, poate ar trebui lămurită implicarea sa în dosarul Gala Bute, pentru că Elena Udrea nu este singura vizată de anchetă.

Dar asta este, când ai un Preşedinte la Cotroceni care este în slujba unui partid politic, îţi permiţi să stai liniştit fără griji că ar urma să te calce procurorii DNA!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite