Paste. Copy Paste. Când plagiatorii sunt terminatori, iar înalții demnitari, terminați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta se află, de mai multă vreme, în mijlocul unui scandal de plagiat, legat de teza sa de doctorat. Ponta nu este singurul înalt demnitar care a ponegrit cu „copy paste“ ceea ce ar fi trebuit să fie original. „Dottore" au fost și președintele Ungariei, și ministrul german al Apărării și au plătit cu capul. Dar, înainte de asta, au fost ridiculizați până la batjocură de opinia publică.

Guttenberg: Mă retrag din politică. Nu mai am putere să mă bat

Ministrul German al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, implicat într-un scandal de plagiat legat de teza sa de doctorat, își anunța, la 1 Martie, demisia din toate funcțiile politice.

„Am fost întotdeauna pregătit de luptă, însă am ajuns la capătul puterilor. Este decizia cea mai dureroasă a vieții mele", declara Guttenberg, la acea vreme.
Scandalul plagiatului a izbucnit în cotidianul de centru sânga Suddeutsche Zeitung (SZ). Profesoara universitară care este autorul paginilor „împrumutate" de Guttenberg a cerut ca ministrului să-i fie retras titlul de doctor: „Sunt stupefiată că cineva poate face ceva atât de flagrant", a declarat ea.

Guttenberg: Mă retrag din politică. Nu mai am putere să mă bat

Click pentru a vedea cum l-au ridiculizat nemții pe Karl Guttenberg

Pal Schmitt: Președintele ar trebui să unească poporul, nu să-l dezbine. Demisionez

După decizia de retragere a titlului de doctor, fostul președinte al Ungariei, Pal Schmitt, și-a anunțat demisia din funcția de șef al statului.

„Deoarece, conform Constituției, persoana președintelui trebuie să reprezinte unitatea națiunii ungare, iar persoana mea a devenit, din păcate, sinonimă cu divizarea, consider că datoria mea este de a mă separa de această funcție. Cred că este de datoria mea să îmi depun mandatul de președinte", a susținut Schmitt, la acea vreme.

Victor Ponta: Doctor sau nu, îl dau jos pe Băsescu

Premierul Victor Ponta se dovedește, însă, mult mai încăpățânat în a-și păstra funcția. Dacă la început promitea demisia în cazul revelării vreunei pete academice, ulterior a declarat, cu emfază, că renunță la titlu, dar nu renunță la scaun.

„Am promis că o să mă bat până o să-l înlătur pe Traian Băsescu de la Cotroceni din ziua în care a ieșit președinte a doua oară. Nu voi renunța orice ar fi", a spus Ponta, arătând că acest „orice-ar fi" nu se întinde până la a spăla rușinea unei lucrări demne de a-ți acorda titlul de „Doctor Paste. Copy Paste" în presa internațională.

image

Click pentru a vedea cum își ridiculizează românii premierul

Dacă nemții și românii au simțul umorului când vine vorba de plagiatul înalților demnitari, în Ungaria retragerea titlului de doctor a președintelui a fost o chestiune serioasă, pe seama căreia puțini au glumit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite