„Păruiala“ dintre Monica şi Elena continuă şi după alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foste colege în PDL, Elena Udrea şi Monica Macovei continuă să-şi trimită săgeţi de la distanţă chiar şi după ce campania pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat.

Atât Elena Udrea, cât si Monica Macovei au fost promovate în prima linie a politicii româneşti de către Traian Basescu. Cele două au împărţit acelaşi partid, apoi s-au luptat pentru şefia PDL,  pentru ca anul 2014 să le găsească pe din nou rivale, într-o bătălie politică aprigă, cea a alegerilor prezidenţiale. Cele două candidate s-au luptat pentru fotoliul de preşedinte al României, însă au avut şi o miză personală, născută din orgoliu: cine obţine mai multe voturi la prezidenţiale. Până la urmă, Elena Udrea a obţinut cu un procent mai mult decât Monica Macovei ş, pentru o perioadă, apele s-au calmat.

Deşi campania electorală s-a încheiat, cele două nu încetează să-şi arunce una alteia săgeţi otrăvite. Ultima care a răbufnit a fost Elena Udrea, care a atacat-o parcă mai dur decât în campanie pe Monica Macovei. „Nu există nimic la doamna Macovei fără Elena Udrea. Monica Macovei are o obsesie pentru mine şi lucrul acesta a fost extrem de evident, mai ales în campania de la prezidenţiale unde a intrat cu scopul de a lua din voturile, care puteau veni la mine de la Traian Băsescu. A avut o singură ţintă în campanie, pe mine. Mi-a copiat acţiunile, ideile şi chiar şi sloganul. Nu m-aş mira să aud că are acasă o cameră plină cu fotografii cu mine, ori că practică voodoo înţepând cu andreaua păpuşi blonde... Mi-este greu să o înţeleg pe Monica Macovei“, a spus preşedintele PMP. 

„Macoveismul este forma băsismului fără Udrea“

Afirmaţia lui Udrea vine după ce Monica Macovei a avut un schimb de replici de la distanţă cu preşedintele Traian Băsescu. La recepţia oferită cu ocazia Zilei Naţionale, preşedintele Traian Băsescu i-a transmis jurnalistei Andreea Pora că „macoveismul este forma prostească a băsismului“. Macovei i-a dat replica şefului statului într-o emisiune TV. „O să spun o scurtă propoziţie. Macoveismul e băsismul fără Udrea“, a spus, scurt, europarlamentarul, făcând aluzie la insistenţa cu care Băsescu a susţinut-o pe Udrea în campania electorală, în ciuda indignării mai multor apropiaţi ai săi.

Macovei a fost distribuită de Blaga“

După o perioadă de tăcere, Elena Udrea a ieşit cu un atac frontal la adresa Monicăi Macovei chiar a doua zi după ce România făcea cunoştinţă cu noul preşedinte în persoana lui Klaus Iohannis. „Pe parcursul întregii campanii electorale, m-am ferit să răspund atacurilor Monicăi Macovei şi ale susţinătorilor săi. Atacuri justificate de o frustrare care o macină de mult pe această Doamnă, dar şi de obiectivul lor unic, de a obţine un scor mai mare decât al meu. Ştiam că Monica Macovei fusese distribuită de către Vasile Blaga şi alţii, mai puţin la vedere, în rolul de candidat care să ia din voturile mele. Ea şi susţinătorii săi (la vedere sau oculţi) să ştie că, de acum înainte, nu voi mai accepta să fiu atacată şi voi riposta. Ceea ce a fost din partea mea o dovadă de bun-simţ în campania electorală a fost interpretată ca o slăbiciune şi îi asigur că nu e cazul“, a scris Udrea, pe Facebook.

Un alt subiect care a iscat un schimb de replici dur între cele două a fost dosarul Microsoft, în care apare şi numele fostului soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş. „Implicarea lui Dorin Cocoş în dosarul Microsoft arunca o umbră asupra doamnei Udrea, care are de raspuns la multe întrebări referitoare la bani. În declaraţia de avere apar sume cu multe zero-uri de la domnul Cocoş. Nu poţi să spui ca nu ştii nimic. Inţeleg ca domnul Cocos avea contracte si cu Victor Ponta. E ciudat că doamna Elena Udrea a luat scorurile cele mai mari în judeţele roşii, judetele lui Victor Ponta”, a declarat europarlamentarul.

„Am fost singura care m-am bătut cu Ponta“

Elena Udrea a negat acuzaţiile aduse de Macovei, spunând despre aceasta că încearcă să manipuleze electoratul. „Monica Macovei încearcă să manipuleze electoratul, minţind cu neruşinare atunci când spune că am primit la divorţ sume de bani provenite din presupusa mită din dosarul Microsoft. Aşa cum s-a dovedit, banii despre care ar putea fi vorba sunt şi acum blocaţi într-un cont în Elveţia şi nu au intrat niciodată în posesia fostului meu soţ. Doamna Macovei sugerează că aş fi avut o înţelegere cu Ponta şi de aceea aş fi obţinut scoruri bune în judeţe care sunt predominant roşii, gândindu-se probabil la modul în care şi-a obţinut ea semnăturile pentru a putea candida. În realitate, eu am fost singura care s-a bătut constant cu PSD şi cu Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis a stat ca o floricică tăcută, preferând să intre pe uşa din dos în turul doi“, a replicat Udrea.

Nici în campania pentru alegeruile prezidenţiale nu au lipsit micile înţepături. Înainte cu câteva zile de primul scrutin prezidenţial, Monica Macovei, invitată la o emisiune de la B1 TV, a fost întreruptă pentru a face loc mai multor calupuri de publicitate electorală cu Elena Udrea. „Aş vrea să-mi exprim, în fine, surprinderea faţă de faptul că aproape jumătate de oră noi am stat să ne uităm la doamna Udrea, prezentând ceva“, a spus, iritată, Macovei.

Într-un alt interviu, Macovei îl critica pe Traian Băsescu pentru sprijinul acordat Elenei Udrea. „Părerea mea este că, prin susţinerea Elenei Udrea, preşedintele Traian Băsescu îşi face rău sieşi şi ţării. Toată aceasta degringoladă pe partea dreaptă se datorează acestui lucru“, spunea Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite