Partidul lui Viktor Orban îl somează pe Iohannis să-şi ceară scuze de la maghiari: Incită împotriva UDMR şi a Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIktor Orban - Klaus Iohannis / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
VIktor Orban - Klaus Iohannis / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fidesz, partidul maghiar condus de premierul ungar Viktor Orban, a condamnat ultima declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis şi îl somează să îşi ceară scuze maghiarilor, se arată într-un comunicat de presă transmis de formaţiune, citat de angenţia ungară de presă MTI.

În mesajul transmis de Fidesz se precizează că în ultimele zile, reprezentanţii statului român ar fi avut mai multe ieşiri împotriva maghiarilor, pentru ca mai apoi miercuri „primul om al României iese în public, în timpul stării de urgenţă, şi incită împotriva maghiarilor, împotriva UDMR , împotriva Ungariei şi împotriva lui Viktor Orbán”.

În comunicat se mai precizează că „este trist să constatăm că, în timp ce Ungaria trimite ajutoare în România maghiarilor din Transilvania, preşedintele României, ca urmare a luptelor politice interne, stârneşte tensiuni etnice, amintind de cele mai întunecate vremuri.”

Partidul lui Viktor Orban a mai transmis că este interesat să dezvolte relaţii bune cu România şi că este deschis să coopereze însă îi solicită preşedintelui României „să-şi ceară scuze de la maghiari, să-şi retragă declaraţia iresponsabilă şi să arate mai mult respect faţă de maghiari”.

„Fiecare maghiar este responsabil pentru toţi maghiarii!” – a adăugat Fidesz.

Iohannis: PSD vrea să dea Ardealul ungurilor. Ciolacu, ce ţi-a promis Viktor Orban?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament. Şeful statului a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o largă autonomieŢinutului Secuiesc. ”Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis.

Declaraţia integrală a preşedintelui Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite