Partidul Mişcarea Populară s-a înfiinţat oficial: „Nici useliştii, nici blatiştii nu ne-au putut opri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară FOTO Adevărul
Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară FOTO Adevărul

„Partidul Mişcarea Populară a fost înregistrat astăzi în Registrul partidelor politice, prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti“, a anunţat preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac.

„Proiectul în care am crezut şi cred a luat fiinţă cu efortul susţinut al unei echipe puternice şi hotărâte, al cărei crez este că România poate fi mai bună“,  a scris Tomac pe contul său de Facebook.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti a fost anunţată şi de vicepreşedintele partidului, Adrian Papahagi: „PMP s-a înfiinţat oficial! Oricât au încercat, n-au putut să ne oprească nici useliştii, nici blatiştii. Hai Mişcarea Populară!“.

Şi Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară şi-a exprimat entuziasmul cu privire la înfiinţarea partidului şi le-a urat celor din formaţiune „viaţă lungă şi să ajungă cât mai repede la guvernare!“.

Din partid vor face parte mai mulţi consilieri prezidenţiali, cărora preşedintele Traian Băsescu le-a semnat, marţi, eliberarea din funcţie. Dintre ei fac parte Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca.

Tot marţi, Daniel Funeriu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile europarlamentare pe listele PMP. „A fost o perioadă extraordinară pentru mine în administraţie, atât ca ministru cât şi la Cotroceni, lângă Traian Băsescu, în momentele cheie din 2012 şi 2013. Pentru viitor, mă înscriu în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic“, a scris el pe Facebook.

În ce priveşte componenţa listei pentru alegerile europene, vicepreşedintele partidului, Teodor Baconschi, a confirmat că va candida pentru un loc în Parlamentul European.

„Cu siguranţă am şi eu de gând să candidez. Cred că parcursul meu diplomatic mă autorizează şi vom avea o listă care sunt convins că va fi cea mai consistentă listă de candidaţi. Avem resurse umane de calitate, oameni care şi-au demonstrat capacităţile şi privim optimist această campanie“, a arătat Baconschi.

Referitor la planurile pentru alegerile prezidenţiale, vicepreşedintele PMP a subliniat că formaţiunea doreşte un candidat unic al forţelor de dreapta care "să continue reformele structurale angajate de preşedintele Băsescu".

Tribunalul Bucureşti a admis, la 16 septembrie 2013, înregistrarea Partidului Mişcarea Populară, dar decizia a fost ulterior atacată de Alianţa PPE-DE, Octavian Bot, Partidul Democrat Liberal şi de Asociaţia Celor Care au Luptat în Revoluţia din Decembrie 1989 „Phoenix“ Constanţa.

Citeşte şi:

Ziua cea mare pentru Partidul Mişcarea Populară

Curtea de Apel Bucureşti va da astăzi verdictul în cazul înregistrării partidului Mişcarea Populară, recunoscut de Tribunalul Bucureşti în septembrie 2013.

Tomac: Echipa PMP va da tonul pentru unificarea dreptei care va învinge stânga alături de Băsescu

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat că echipa formaţiunii pe care o conduce „va da tonul pentru unificarea dreptei, care va fi pregătită să înfrângă USL la alegerile de anul viitor”, o echipă care, alături de Traian Băsescu, va învinge „stânga socialistă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite