Partidul Mişcarea Populară, înregistrat oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac FOTO Arhiva Adevărul

Cererea de înscriere a Partidului Mişcarea Populară în Registrul partidelor politice a fost aprobată luni de Tribunalul Bucureşti, după ce mai mulţi intervenienţi în dosar au depus contestaţii.

 „Tribunalul Bucureşti a decis astăzi să aprobe cererea noastră de înregistrare ca partid. Astăzi, Partidul Mişcarea Populară este înregistrat oficial"“, a panunţat Tomac, pentru Adevărul.

Tribunalul Bucureşti a amânat, în 22 august, înregistrarea Partidului Mişcarea Populară, după ce patru intervenienţi în dosar au depus contestaţii. Deşi nu face parte dintre cei care au contestat înregistrarea PMP,  deputatul liberal Octavian Bot vrea, la rândul lui, să împiedice înfiinţarea partidului prin modificarea Legii partidelor politice.

În urmă cu mai mult de o lună, liderul interimar al PMP, Eugen Tomac, declara că nu s-au înregistrat contestaţii referitoare la înregistrarea partidului şi reafirma obiectivul pe termen scurt al formaţiunii: „de a înfiinţa filiale în toată ţara“.

Cererea de acordare a personalităţii juridice Partidului Mişcarea Populară, formulată în 23 iulie de Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Dragoş Ciuparu, Adrian Papahagi şi Cristian Petrescu.

Deputatul PNL Octavian Bot a avut o propunere legislativă care ar fi putut împiedica formarea Partidului Mişcarea Populară. Propunerea sa privind modificarea Legii nr.14/2003 a partidelor politice urmează să fie analizată în luna septembrie de Comisia Juridică a Senatului, după care intră în Dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va candida la preşedinţia formaţiunii, dacă va reuşi, alături de actuala echipă, să îndeplinească obiectivele propuse până la hotărârea instanţei de înfiinţare a PMP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite