Partidul Mişcarea Populară îi cere lui Gabriel Oprea să publice Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac, preşedintele PMP, alături de câţiva membri marcanţi FOTO Arhiva Adevărul
Eugen Tomac, preşedintele PMP, alături de câţiva membri marcanţi FOTO Arhiva Adevărul

Partidul Mişcarea Populară (PMP) îi cere vicepremierului Gabriel Oprea să publice urgent HG 526/2013 privind aprobarea condiţiilor de vânzare a acţiunilor CFR Marfă. PMP precizează că publicarea Hotărârii de Guvern este obligatorie pentru ca procesul de privatizare să poată continua.

"Mişcarea Populară îi cere vicepremierului Gabriel Oprea să publice urgent Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă C.F.R. Marfă - S.A.", se arată într-un comunicat al PMP.

Conducerea PMP îi cere lui Oprea să dea dovadă de mai multă responsabilitate decât soţul său.

 „Dl. Oprea a fost desemnat oficial de către Premierul României, plecat în concediu în Miami, să exercite atribuţiile funcţiei de Prim Ministru. Domnul Gabriel Oprea a dovedit de-a lungul anilor că îşi poate asuma responsabilitatea unor decizii guvernamentale grele. Mandatul său de la Ministerul Apărării este o dovadă în acest sens. De aceea, îi cerem domnului Oprea să dea dovada de mai multă responsabilitate decât şeful său şi să nu pună în pericol procesul de privatizare prin blocarea acestei hotărâri“, se mai arată în comunicat.

Partidul Mişcarea Populară precizează că publicarea Hotărârii de Guvern este obligatorie pentru ca procesul de privatizare să poată continua şi astfel să se treacă în faza de negociere a contractului de privatizare. 

"De asemenea, publicarea Hotărârii este obligatorie şi pentru a nu se ajunge la situaţia neplăcută în care cetăţenii României să plătească prin impozitele lor despăgubiri domnului Gruia Stoica", se mai arată în comunicat. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că Guvernul ar trebui să desfăşoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfă, respectiv să publice în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind compania feroviară şi să nu pună statul în situaţia de a plăti despăgubiri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite