Surpriza Monicăi Macovei. Cine e candidatul M10 pentru Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei FOTO Eduard Enea
Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei FOTO Eduard Enea

Ciprian Ciucu este candidatul susţinut de M10 la Primăria Capitalei. Ciucu este şeful Consiliului Naţional de Integritate, instituţie în subordinea căreia funcţionează Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Conform unui comunicat remis de M10, viziunea lui Ciprian pentru Bucureşti se bazează pe trei piloni:

„1. Să redăm bucureştenilor plăcerea de a trăi în oraşul lor! Mai multe facilităţi pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul în comun, facilitarea accesului la educaţie şi îngrijire!

2. Să punem Bucureştiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuinţelor şi identificarea, împreună cu cetăţenii, a unui model administrativ de secol XXI!

3. Să eliminăm corupţia şi risipa! Transparenţă totală a primăriei, participarea cetăţenilor la definirea priorităţilor administraţiei publice, stabilirea şi impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile şi investiţiile publice!“. 

„Doresc să redau bucureştenilor plăcerea de trăi în oraşul lor! Noi am uitat ce înseamnă să-ţi placă oraşul. Bucureştenii au nevoie să-şi regăsească oraşul. Asta e esenţa viziunii mele pentru Capitală”, spune Ciucu.  „Nu cred că trebuie să salvăm oraşul de cineva sau de ceva, cred că trebuie să-l punem pe baze solide, să-l aducem în secolul 21, atât ca model administrativ cât şi din punct de vedere al infrastructurii”, adaugă Ciucu.

Cine e Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene, este propunerea M10, partidul condus de Monica Macovei, pentru Primăria Capitalei.

Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat împreună cu Cristian Ghinea. Potrivit prezentării de pe site-ul CRPE, el are o experienţă bogată în sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizaţii cunoscute precum ''Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile'', ''Centrul Educaţia 2000+ (Soros Open Network)''. Ciucu a acordat consultanţă în cadrul mai multor proiecte de asistenţă tehnică (Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agenţii şi ministere din România, Republica Moldova şi Georgia.
În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde ţinut cursul de managementul proiectelor în cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutăţii de Litere.

În februarie 2015 Ciucu a fost ales şef al Consiliului Naţional de Integritate, instituţia în subordinea căreia se află Agenţia Naţională de Integritate, după ce a fost susţinut de mai multe organizaţii ale societăţii civile pentru a fi membru în CNI. 

Pe aceeaşi temă:

Cristian Buşoi: „Factura la căldură se poate ieftini cu 30%“. Ce soluţii propune liberalul

Prim-vicepreşedintelui PNL Cristian Buşoi, potenţial candidat al liberalilor la Primăria Capitalei, susţine că o  administraţie eficientă în fruntea Primăriei capitalei ar putea crea condiţiile pentru ca factura la căldură să scadă în următorii ani cu 30%. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite