Partidul Forţa Naţională, condus de Teodor Meleşcanu, anunţă că votează moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Melescanu FOTO Mediafax
Teodor Melescanu FOTO Mediafax

Partidul Forţa Naţională, care reuneşte mai mulţi foşti membri ALDE, între care Teodor Meleşcanu şi fostul vicepremier Graţiela Gavrilescu, a anunţat că va vota moţiunea de cenzură iniţiată de către PSD şi UDMR, acuzând guvernul liberal că este „clientelar intereselor străine” şi că „a atacat toate instituţiile democratice parlamentare, a subminat şi continuă să submineze economia naţională”.

„Partidul Forţa Naţională, întrunit în Biroul Permanent Central, a hotărât susţinerea moţiunii de cenzură iniţiată de PSD împotriva guvernului PNL, condus de Ludovic Orban, pe motivul înlăturării incompetenţilor şi incompetenţei de la conducerea ţării, respectiv a înlăturării de la putere, pe cale democratică, a actualului regim clientelar intereselor străine, regim care a atacat toate instituţiile democratice parlamentare, a subminat şi continuă să submineze economia naţională, afectând direct nivelul de trai al majorităţii românilor şi viitorul ţării”, anunţă formaţiunea politică într-un comunicat remis marţi după-amiază.
 
Membrii formaţiunii politice conduse de Teodor Meleşcanu susţin că este nevoie de formarea unei noi majorităţi parlamentare, iar în acest context conducerea Forţei Naţionale va purta negocieri "pentru stabilirea termenilor unor viitoare alianţe politice pentru alegerile locale şi parlamentare, în interesul românilor”.
 
„Suntem pentru crearea unei noi majorităţi parlamentare care să asigure rezolvarea urgentă a problemelor cu care se confruntă ţara. Forţa Naţională, prin specialiştii partidului, va propune soluţii pentru asigurarea fondurilor necesare majorării pensiilor şi a dublării alocaţiilor pentru copii, dar şi soluţii pentru asigurarea unei creşteri economice pe termen lung, creştere care să se bazeze în primul rând pe dezvoltarea pieţei româneşti de capital. Totodată, conducerea Forţei Naţionale este împuternicită să poarte negocieri pentru stabilirea termenilor unor viitoare alianţe politice pentru alegerile locale şi parlamentare, în interesul românilor”, menţionează documentul citat.
 
Partidul Forţa Naţională a fost înfiinţat în 2016 şi relansat anul trecut, când unii dintre disidenţii din ALDE au decis să prăsească formaţiunea fondată de Călin Popescu Tăriceanu. În prezent, partidul are patru parlamentari. Printre membrii ALDE care au mandate de parlamentar de numără fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu, care deţine funcţia de preşedinte al Senatului, fostul vicepremier Graţiela Gavrilescu, dar şi deputatul Alexandru Băişanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite