Partidul Ecologist se umple cu „deşeurile” altor partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Social-democraţii maziliţi de echipa Ciolacu nu renunţă la viaţa politică aşa de uşor, ci au ales să demisioneze din PSD şi să meargă să candideze pe listele Partidului Ecologist Român, structură care a strâns candidaţi care provin din nu mai puţin de 12 partide.

Politicienii controversaţi ai PSD care nu au mai prins un loc pe listele de la parlamentare au fost recuperaţi de Partidul Ecologist Român. Primii PSD-işti care au acceptat candidatura pentru PER au fost Şerban Nicolae, fost lider al senatorilor social-democraţi, şi deputatul Liviu Pleşoianu, reprezentant al curentului eurosceptic şi anti-NATO din formaţiunea condusă în ultimul an de Marcel Ciolacu. Şerban Nicolae deschide lista din Bucureşti pentru Senat, în timp ce Liviu Pleşoianu este numărul unu pe lista de la Camera Deputaţilor.

Orientarea doctrinară a PER a fost prezentată pe larg de deputatul Cătălin Rădulescu, unul dintre deputaţii care au susţinut mutilarea Codurilor Penale şi a legilor Justiţiei, iar acum deschide lista ecologiştilor din judeţul Argeş. Rădulescu a lansat atacuri în rafală la adresa PSD, un partid despre care susţine că a fost acaparat de oamenii serviciilor de informaţii, iar toţi care doreau să se exprime liber au fost îndepărtaţi. Prin urmare, a avut loc trecerea naturală a „patrioţilor şi naţionaliştilor din PSD” la un alt partid, unde pot să se exprime liber .

Aiurelile deputatului AKM

„Noi credem că masca nu trebuie să fie obligatorie. Pot să o poarte cei care au probleme de sănătate. Noi nu acceptăm să se închidă bisericile. Biserica nu e a Guvernului sau a PSD, ci e a poporului. Nu admitem ca bisericile şi teatrele să fie închise, ca sportivii să nu facă sport. În acelaşi timp, toate mall-urile şi hypermarket-urile străine sunt deschise. Nu admitem ca şcoala să fie online. E o bătaie de joc la adresa copiilor noştri. Noi suntem împotriva exportului de lemn românesc”, a precizat deputat plecat recent din PSD. Nu în ultimul rând, Cătălin Rădulescu a avut şi o comparaţie deplasată referitoare la măsurile de siguranţă luate de Guvernul Orban. „Bătrânii noştri au fost ţinuţi ca la Auschwitz. Dreptul lor a fost restrâns ca să fie ţinuţi în casă. Pe nimeni nu a interesat că nu au bani de măşti. Noi nu suntem animale ca să fim ţinuţi în case”, a completat fostul social-democrat, deputat care la final a subliniat că vede tot mai multe ipoteze că virusul iniţial a fost creat în laborator.

La conferinţa de presă susţinută de Rădulescu au mai participat ex-eurodeputatul Cătălin Ivan (preşedinte al Alternativei pentru Demnitate Naţională) şi deputatul Sorin Bota (printre liderii Partidului Republican). Cătălin Ivan a reiterat mesajele lui Rădulescu despre patriotismul celor din PER şi a subliniat că România trebuie să aibă politicieni care în momentul în care ajung la Bruxelles să nu fie „cârpe”, aşa cum s-ar întâmpla în prezent. „Sunt unii aleşi care se duc la Bruxelles să fie cârpe. Noi avem nevoie de o viziune în UE şi în Parlament”, a punctat Ivan.

Vedete aduse în politică

Lista PER din Călăraşi va fi deschisă de Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 timp de 15 ani, care a candidat şi la locale, dar s-a clasat pe locul al treilea, după Cristian Popescu Piedone şi Cristian Băcanu. În judeţul Mureş, lista PER pentru Camera Deputaţilor este deschisă de actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Grindeanu, iar pe locul al doilea a fost plasat câmntăreţul Marcel Pavel. În schimb, la Senat pe primul loc este cântăreaţa Sanda Landoşi, în timp ce pe locul al doilea se află compozitorul Andrei Kerestey. 

Ecologiştii l-au recuperat şi pe Teodor Niţulescu, traseist politic trecut prin numeroase partide (PSD, PC, PDL, PMP, PER) şi funcţii în Teleorman: prefect susţinut de PSD în perioada 2001-2004, deputat din partea PSD-PUR în mandatul 2004-2008 şi prefect susţinut de PDL în perioada 2009-2012. Niţulescu va deschide lista PER Teleorman ca Camera Deputaţilor. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite