Partidul Civic Maghiar Covasna: Puterea comunistă încearcă să îşi impună atitudinea şovină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kover Laszlo
Kover Laszlo

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Jozsef, susţine, în ceea ce priveşte scrisoarea trimisă de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor către Kover Laszlo, că puterea comunistă încearcă să îşi impună din ce în ce mai mult atitudinea şovină, adăugând că maghiarii ar putea cere „mai mult decât autonomie".

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Jozsef, a declarat, luni, referitor la faptul că preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi cel al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-au adresat o scrisoare preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, în care apreciază că ar fi utilă amânarea vizitei acestuia „pentru orice perioadă de după desfăşurarea alegerilor locale", că Parlamentul României nu îi poate interzice lui Kover Laszlo să meargă în Transilvania, informează Mediafax.

„Kover Laszlo nu trebuie să-şi amâne vizita. România este un stat membru al Uniunii Europene, iar circulaţia liberă este un drept al oricărui cetăţean, astfel că nimeni nu îi poate interzice lui Kover să vină în Transilvania", a spus Kulcsar.

„Vom dori mai mult decât autonomie"

În opinia lui Kulcsar, „puterea comunistă încearcă să îşi impună din ce în ce mai mult atitudinea şovină". „Dacă se continuă aşa, poate că va veni timpul când vom dori mai mult decât autonomie", a spus Kulcsar Terza, refuzând să-şi comenteze în vreun fel afirmaţia.

În opinia liderului PCM Covasna, faptul că scrisoarea a fost trimisă tocmai în data de 4 iunie, când maghiarii comemorează semnarea Tratatului de la Trianon, sub semnul „Ziua Solidarităţii Naţionale", iniţiat de Parlamentul Ungariei, nu este o coincidenţă. Kulcsar este de părere că scrisoarea a fost formulată inclusiv „la presiunea UDMR", întrucât mai mulţi lideri ai Uniunii au susţinut că preşedintele Parlamentului maghiar nu ar trebui să se amestece în campania pentru alegerile locale din România.

Controversele s-au iscat ca urmare a cererii preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României, ca omologul ungar să-şi amâne vizita în România pentru perioada post alegerile locale din 10 iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite