Partidul Antinaţional Neliberal

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o consecvenţă sinucigaşă, Partidul Naţional Liberal alunecă spre o politică iraţională, antidemocratică, antieuropeană, care pe alocuri atinge abjecţia. Exersând politica obrazului-gros, liberalii lui Antonescu par hotărâţi să devină o grupare nefrecventabilă. Ultimele întâmplări, venite în cascadă, confirmă faptul că PNL, sub comanda Marelui Chiulangiu, a apucat-o pe un drum înfundat.

Episodul 1. Ieri, parlamentarii liberali au blocat legea care ar fi consfinţit revenirea la normalitate a statutului senatorilor şi deputaţilor. A ieşit chiar şi o mică gâlceavă între PNL-işti şi PSD-işti, carevasăzică în interiorul USL. Prin preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, PSD a încercat să pună capăt poveştii urâte numită superimunitatea parlamentarilor. S-a opus însă guerrilla zgomotoasă a PNL (Crin Antonescu, Puiu Haşotti, Mihăiţă Calimente). Senatorul Tudor Chiuariu – „tânărul mafiot obraznic”, cum îl numea Traian Băsescu prin 2007 – şi-a susţinut aberantul amendament în jurul căruia gravita întreaga lege. Şi anume: decizia de incompatibilitate pronunţată de ANI nu poate pune capăt unui mandat de parlamentar, chiar dacă respectivul senator sau deputat nu o atacă în Justiţie în termen de 15 zile. Carevasăzică, împricinatul este declarat de ANI incompatibil, nu cotestă decizia în Justiţie, dar vrea să rămână parlamentar. Trai, nineacă, pe imunitatea babachii!

Tudor Chiuariu: “Dragi parlamentari, dacă nu vă aflaţi la adresa de domiciliu şi a trecut termenul de contestaţie, mandatul a încetat, nu se mai poate face nimic, un mandat nu mai poate fi resuscitat. Nu vreau să mă gândesc la situaţia în care poate fi greşită adresa poştală cu intenţie, ce facem atunci? (…) Poate sunteţi plecaţi în vacanţă,  nu mai locuiţi la  adresă sau, mai rău, sunteţi bolnavi. Ce faceţi în această situaţie?”

Argumentele lui Chiuariu sunt sublime, dar sută la sută mincinoase. Problema a fost rezolvată chiar în lege, printr-un amendament al UNPR-istului Eugen Nicolicea: decizia ANI va fi comunicată atât parlamentarului vizat, cât şi Senatului sau Camerei Deputaţilor, după caz. Aşadar, chiar dacă, din diverse motive, nu va primi decizia la domiciliu, împricinatul o va primi la Parlament, fiind înştiinţat în timp util pentru a o putea contesta în Justiţie.

Episodul 2. Atitudinea PNL nu mai este o surpriză. Crin Antonescu tocmai se răfuise, ca ultimul scandalagiu din cartier, cu Comisia Europeană: “Vom discuta şi bilanţul Comisiei, să vedem ce a făcut această Comisie cu Europa în ultimii ani. Nu se poate ca funcţionari ai Comisiei Europene, nici măcar comisari, să jongleze la nesfârşit cu imaginea unei ţări. (…) Barroso şi Comisia Europeană trebuie să nu uite niciodată că peste 7 milioane de oameni au votat ceva, iar Comisia de la Veneţia şi-a batut joc de ei!”

Probabil că lui Barroso îi tremură nădragii de frica lui Antonescu, care-i va lua la puricat activitatea din ultimii ani. De ce a băgat Europa în criză? Cât chiuleşte de la serviciu? Las’ că-i face Crin un raport de-i merg fulgii. Ei, drăcia dracului…

Episodul 3. Şefa de cabinet şi consiliera personală a ministrului Muncii, liberala Mariana Câmpeanu, sunt cercetate de DNA pentru fapte de corupţie. Niţică şpagă, acolo, luată chiar în sediul ministerului. Iar blajina doamnă ministru, într-o şedinţă a PNL, i se plângea unui vicepreşedinte al partidului condus se Kakarau: "M-am săturat! Nu mai pot! Mă obligaţi să fac numai acte de corupţie. Nu mai pot! Îmi dau demisia!". Ei, uite că nu şi-a dat-o, pentru că trebuie să stea pe baricade, să aplice politica bunului-simţ. Vorba aia: prin noi înşine. Mă rog, prin ei înşişi. De fapt, pentru voi înşivă, mă, nehaliţilor!

Episodul 4. “Ar fi de dorit desfiinţarea unor instituţii parazitare, care la instigarea unei anumite instituţii au devenit adevărate puteri în stat, precum CSAT, DNA sau ANI”, a declarat miercuri Dinu Zamfirescu, reprezentantul PNL în Colegiul CNSAS. Şi a continuat: “A devenit de o urgenţă imperativă promulgarea unei noi Constituţii sau amendarea celei în vigoare. Este necesar să se stopeze actualele interpretări, mai mult decât hazardate, ale actualei Constituţii, abuzuri de putere din partea unor instituţii ca cea prezidenţială şi cea a Curţii Constituţionale, devenită ilegal cea de-a patra putere în stat”.

Încă un membru destoinic al PNL vrea să desfiinţeze DNA şi ANI şi să rupă dinţii Curţii Constituţionale… Semn că nu mai avem de-a face cu păreri izolate, ci cu o politică de partid. O politică total neliberală şi profund antinaţională, dusă, în ultima vreme, de un partid şi “naţional”, şi “liberal”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite