Partidele politice au în rândurile lor 128 de politicieni cu probleme penale. Societatea civilă cere demiterea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma civică „Iniţiativa România“ a identificat un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului şi partidelor care au fost inculpaţi: 57 de deputaţi sau eurodeputaţi, 26 de senatori, 28 de preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene şi 17 primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ. În contextul tragediei de la Colectiv, Iniţiativa România le cere liderilor politici demiterea celor acuzaţi de fapte de corupţie.

Redăm mai jos scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea, preşedinte PSD, Alinei Gorghiu şi lui Vasile Blga, copreşedinţi PNL, lui Kelemen Hunor, preşedinte UDMR, lui Gabriel Oprea, preşedinte UNPR, lui Traian Băsescu, preşedinte MP şi lui Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE:

Doamnă şi domnilor preşedinţi,

Aţi declarat public că aţi auzit mesajul străzii “Corupţia ucide!”.

Noi, cei 500 de membri ai Iniţiativei România, platformă civică născută din mişcările de stradă după tragedia din Colectiv, am sperat că veţi demonstra că l-aţi şi înţeles şi că acţionaţi în consecinţă. Preferaţi în continuare ipocrizia şi minciuna, însă.

Corupţia are nume şi prenume. Şi fiecare dintre aceste nume a contribuit în mod direct la sărăcia românilor, promovarea incompetenţei şi hoţiei şi, în cele din urmă, moral, la uciderea a peste 50 de tineri.

Pentru că aţi continuat să fiţi surzi şi orbi la cererile legitime ale românilor, Iniţiativa România vă pune la dispoziţie o hartă a corupţiei la nivelul ţării: numele fiecărui deputat, fiecărui senator, fiecărui preşedinte de Consiliu Judeţean, fiecărui primar de municipiu reşedinţă de judeţ suspectat de sau implicat în comiterea de infracţiuni (în baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ).

Iniţiativa România vă cere:

  • Excluderea din partidele dumneavoastră a tuturor politicienilor inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupţie şi conexe;
  • Angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor dumneavoastră la alegeri;
  • Demisia imediată a acestor persoane din funcţiile publice pe care le ocupă.

Îi invităm pe toţi cei care ne susţin, membri şi viitori membri, să ne aducă la cunoştinţă dacă am scăpat vreun nume şi să completeze harta corupţiei politice în întreaga ţară, până la nivel de consilii.

Îi rugăm pe români să nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua să susţină în funcţii publice fie şi doar un nume din această listă. Îi invităm pe români să ni se alăture în iniţiativa noastră de a curăţa clasa politică, prin susţinerea unor oameni competenţi şi integri care să îşi asume un serviciu public în beneficiul cetăţenilor.

Mai jos, lista cu cei 128 de politicieni acuzaţi de fapte de corupţie:

Lista Politicienilor Corupti

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite