Parlamentul vrea două noi comisii speciale. Deputat PNL: PSD înfiinţează comisii după bunul plac. Să facem comisii pentru studierea clorofilei

Parlamentul vrea două noi comisii speciale. Deputat PNL: PSD înfiinţează comisii după bunul plac. Să facem comisii pentru studierea clorofilei

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi ale Senatului vor vota miercuri înfiinţarea a două noi comisii speciale. Foto: Inquam.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere vor vota miercuri înfiinţarea a două noi comisii speciale pentru modificarea legilor securităţii naţionale, dar şi pentru elaborarea Codului administrativ. Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a criticat decizia şi a susţinut că „PSD înfiinţează comisii după bunul plac”, „cu misiuni speciale primite de la domnul Dragnea”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două Camere ale Parlamentului vor acorda miercuri votul final pentru înfiinţarea a două noi comisii parlamentare speciale, pentru modificarea legilor securităţii naţionale şi pentru Codul Administrativ. Deputatul liberal Ben-Oni Ardelean s-a arătat contrariat şi a declarat că „PSD nu face decât să îşi înfiinţeze comisii după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc”.

„Eu am propus desfiinţarea tuturor comisiile şi să lucrăm numai cu comisii speciale sau să facem comisii pentru studierea clorofilei. Ceea ce mi se pare absolut aberant este faptul că avem aceste comisii care asta fac, cu oameni specializaţi, cu reprezentare politică din toate partidele, iar PSD nu face nimic altceva decât să-şi înfiinţeze comisii după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc, cu misiuni speciuale primite de la domnul Dragnea”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa la finalul lunii martie că va fi înfiinţată o comisie specială pentru modificarea a 15 legi privind securitatea naţională, precizând că nu şi-au propus încă un termen limită până la care să fie finalizat proiectul de modificare.

Totodată, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmat şi el că înfiinţarea unei comisii pentru modificarea legislaţiei privind securitatea naţională este utilă,  unele legi din domeniu fiind din anii ’90.
„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează cred că de la începutul anilor '90 şi ele trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din UE şi membre NATO, trebuie să facă faţă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Cu privire la Codul administrativ, Liviu Dragnea a anunţat luni că în perioada următoare va avea loc o întâlnire cu oameni din conducerea partidului, miniştri şi reprezentanţi din administraţia locală pentru a finaliza Codul administrativ şi Codul finanţelor publice. Dragnea a spus că vor fi discuţii şi cu celelalte partide politice.

„Am hotărât ca în această săptămână, într-o zi pe care o vom comunica cel mai târziu mâine, vom organiza o întâlnire la nivelul conducerii partidului, împreună cu primul ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu ministrul de Finanţe, cu colegii noştri din administraţia locală, cu colegii notri din comisiile de specialitate, pentru a finaliza punctul de vedere al PSD pe două acte normative aşteptate - Codul administrativ şi Codul finanţelor publice locale, urmând ca ulterior, după ce PSD are un punct de vedere conturat să avem o discuţie în coaliţie cu colegii noştri de la ALDE care probabil că în paralel şi dumealor îşi vor finaliza punctul de vedre”, a explicat Liviu Dragnea.

citeste totul despre: